Genel Başkanımız Mehmet Şahin; ‘Bu asil millet asla boyunduruk altına alınamayacaktır’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; ‘Bu asil millet asla boyunduruk altına alınamayacaktır’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Asil milletimizin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı 30 Ağustos Zaferi, tarihimiz boyunca hiçbir zaman esaret altına girmemiş bir milletin asla boyunduruk altına alınamayacağının en büyük göstergesidir” dedi.

Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan, milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Bağımsızlığımızdan dünya var oldukça asla vazgeçmeyeceğiz.
30 Ağustos zaferi Türk Milleti’nin var oluş yok oluş savaşıdır. Milletimizin omuz omuza yedi düvele karşı canını, malını, namusunu, varını yoğunu ve bütün gücünü ortaya koyarak verdiği mücadele, milletimizin hür ve bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Asil milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, eşsiz vatanseverliği ve benzersiz kahramanlığı ile binlerce şehit verilerek kazanılan bu zafer, bugün yaşadığımız toprakları yeniden “Vatan” yapmış ve tarihe altın harflerle kazınmıştır. Bizlerde, imkânsızlıklar içerisinde, büyük fedakârlıklarla 100 yıl önce kazandığımız bu zaferin sonucunca elde edilen bağımsızlığımızdan dünya var oldukça asla vazgeçmeyeceğiz.

Bir ülkeyi sevmek demek sadece cepheye koşmak değildir
Burada önemli olan sadece 30 Ağustos ruhu oluşturmak değil, aynı zamanda bu ruhu istikrarlı bir biçimde sürdürebilmektir. Milletimiz ülkesini her şeyin üzerinde tuttuğunu yaptıklarıyla kanıtlamıştır. Ancak bir ülkeyi sevmek demek sadece topraklarımız işgal edildiğinde cepheye koşmak değildir. Bir ülkeyi sevmek demek o ülkeyi muasır medeniyetlerin üzerine çıkartmak için var gücümüzle çalışmak demektir.

İşte bu gerçeklerin ışığında bizler Öz Gıda İş Sendikası olarak, insan onuruna yakışır geçinebileceği ücret, güçlü milli para, üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ekonomi istiyoruz. Kayıt dışı istihdamın önlenmesini, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını, daha fazla yatırım ve istihdam, daha müreffeh bir Türkiye istiyoruz. Çünkü ülkemizin kalkınması ve halkımızın refah seviyesinin artırılması adına atılan her adımın 30 Ağustos ruhunun sürdürülmesi yönünde atılmış adımlar olduğunu gayet iyi biliyoruz.

Bu vesileyle şahsım ve yönetim kurulum adına, aziz milletimizin ve üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını seve seve feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran, saygı ve minnetle yad ediyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Ağustos 2022 Pazartesi