'Kurumsal Aidiyet Eğitim Programı' Tariş'te düzenlendi

'Kurumsal Aidiyet Eğitim Programı' Tariş'te düzenlendi

Sendikamız tarafından Tariş Entegre Üzüm İşletmesinde “kurumsal aidiyet eğitim programı” düzenledi.

Gıda sektöründe çalışan kadınların sendikal bakış açısıyla temsil yeteneklerinin artırılması amacıyla yapılan eğitim programı, 28- 29 Temmuz 2022 tarihinde Tariş Entegre Üzüm İşletmesinde çalışan kadın üyelerimizin katılımı ile yapıldı.

Eğitim Programında kadın üyelerimizin yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Zeynep Vildan Gündoğan ve temsilcilerimiz yer aldı.

“İş birliği ve birlikteliği güçlendirecek adımlar atılmalı”
Programın açılış konuşmasını yaparak sendikaların yaptığı eğitim çalışmalarının çalışanlara çok fayda sağlayacağına vurgu yapan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, “Bu eğitim çalışmalarında karşılıklı fayda vardır. Eğitim alanındaki öncelikli amaçlarımız, eğitimde temel hakların sağlanması, eğitimin niteliğinin artırılması ve çalışanların haklarının korunmasıdır. Çalışanlarımız da eğitimin niteliğinin arttırılmasına ayrıca katkı sunmalıdır. Her iki tarafta iş birliği ve birlikteliği güçlendirecek adımları ileri doğru atmalı, projeler geliştirmelidir” tavsiyesinde bulundu.

Eğitim konusunda sendikamızın kurumsal yapısından bahseden Karadağ, “üyelerimize verilen rutin eğitimlerin dışında, temsilcilerimizden şube yöneticilerimize, şube başkanlarımızdan genel merkez yöneticilerine kadar her kademe sürekli eğitim içerisindedir. Sosyal medya kullanımından, sözleşme hukukuna, iş kanunlarından, davranış biçimlerine kadar her alanda, her konuda eğitim çalışmalarımız devam ediyor, edecektir. İlginize teşekkür ediyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Karadağ ayrıca yapılan ek protokol ile ilgili açıklamalarda bulundu, yöneltilen soruları cevapladı.

“Kurumsal Aidiyet ve İletişimin Beş Dili” başlıklı eğitim, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf tarafından verildi.
Program süresince, kadın üyelerimizin aktif olarak rol aldıkları, güçlü ve zayıf yönlerini keşfedip ifade ettikleri uygulamalara yer verilirken aynı zamanda kendini doğru ifade etme, özgüven ve motivasyon, sendikalarda ve iş hayatında cinsiyet eşitliği, takım çalışması ve bu çalışmaların çalışma hayatı ile sendikal hayata uygulanması konuları işlendi.

Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Zeynep Vildan Gündoğan ise kadınların iş yaşamına aktif katılımı, temel iletişim yetkinlikleri ve kadın çalışanların karşılaştıkları sorun alanlarına değinirken aynı zamanda sendikadan beklentilerine yönelik bir ihtiyaç analizi yaptı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma