HAK-İŞ, Kadın Komitesi eğitim toplantısına katıldık

HAK-İŞ, Kadın Komitesi eğitim toplantısına katıldık

Öz Taşıma-İş Sendikasının ev sahipliğinde düzenlenen HAK-İŞ Kadın Komitesi “Çalışma Hayatında ve Sendikal Hayatta Kadın” konulu eğitim programı 25 Temmuz 2022 tarihinde Ankara’da yapıldı.

Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, Hak-İş İl Başkanı ve Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız Aybike Köksal ve Zeynep Vildan Gündoğan ve basın mensupları katıldı.

“Kadın Üyelerimiz Bizlere Güç Veriyor”
Hak İş Gene Başkanı Arslan, HAK-İŞ’in her geçen gün istikrarlı büyümesini sürdürürken, kadın üye sayısında da büyük artış gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “HAK-İŞ bütün konfederasyonlar içerisinde kadın üye sayısı en fazla olan konfederasyondur. 200 bin civarındaki kadın üyemiz ile diğer konfederasyonlardan çok daha fazla kadın üyeye sahibiz. Özellikle sağlık, tekstil, gıda, bankacılık ve büro gibi sektörlerde yoğun olarak çalışan kadınların sendikalarımızın bu iş kollarındaki gücünden dolayı da kadın üye sayımız doğal olarak artıyor. Bu bize büyük bir güç veriyor” diye konuştu.

“Kadın Hakları İçin Mücadeleye İhtiyacımız Var”
HAK-İŞ Konfederasyonu’nun ILO C190 sayılı Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacizin Ortadan Kaldırılmasına İlişkin Sözleşmenin toplu iş sözleşmelerine uyarlanmasını içeren “Şiddete Sıfır Tolerans Belgesi”ni imzaladığını belirten Arslan, “Kadına Şiddet konusunda devletimizin ve bakanlıklarımızın ciddi ve yeni düzenlemeler yaptıklarını biliyoruz. Ama bunlara rağmen sorunlarımız devam ediyorsa, burada bir zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız olduğunu belirtmek istiyorum.” dedi.

“Kadınlara Yönelik Sıkıntıları Biliyoruz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Tokat Milletvekili Av. Özlem Zengin, hükümetin kadın konusunda yürüttüğü faaliyetlere değinerek, “Kadınların hayatı nasıl dönüştürdüğünü ve dönüştürme gücünün ne olduğunu yakından biliyoruz. Kadınlarımızın çalışma hayatında yaşadığı sıkıntıları biz de yaşadık. HAK-İŞ’in yaptığı çalışmalar ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde yapılan bütün politikalar hepimizin hayatını dönüştürdü ve en özünde de kadınlarımızın hayatını dönüştürmüş oldu. Teşkilatlarımızda kadınlarımız erkeklerimizle birlikte önemli işlere imza attılar” dedi.

“Bu Onurlu Mücadeleyi Yukarılara Taşıyacağız”
HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanı Fatma Zengin, yaptığı konuşmada hedeflerinin milyonlarca emekçinin alın terini, haklarını menfaatlerini korumak ve geliştirmek olduğunu hatırlatarak, “İnancımız odur ki bu onurlu emek mücadelesini geçmişte olduğu gibi bugün de hep birlikte daha da yukarılara taşıyacağız. Biz HAK-İŞ olarak, Fıtratta farklılık haklarda eşitlik diyoruz. HAK-İŞ yaptığı her projeyle, ürettiği her kavramla ve açtığı ufukla Türkiye’de emek hareketinin öncüsüdür” dedi.
 
“Her Türlü Katkı Vermeye Devam Edeceğiz”
Öz Taşıma-İş Sendikamızın Başkanı Mustafa Toruntay, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun önderliğinde, güçlenmeye, katkı vermeye her zaman hazırız ve katkı vermeye de devam edeceğiz. Konfederasyonumuzun önderliğinde Türkiye’de sendikal alanda kadından erkeğine sendikalı yaşamı, sendika üyeliğini artırmaya yönelik ve çalışma hayatındaki birçok sorunu çözmeye yönelik atmış olduğu adımlara her zaman olduğu gibi katkı ve güç vermeye de devam edeceğiz” dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Duran Çiçek eğitim toplantısında selamla konuşması gerçekleştirerek, eğitimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Kaynak: Hak-İş

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı