Genel Başkanımız Mehmet Şahin ' Bayramın tüm emekçi ve işverenlerimize bereket getirmesini diliyorum'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin ' Bayramın tüm emekçi ve işverenlerimize bereket getirmesini diliyorum'

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Şahin, “Bayramın emeğini milleti için sarf eden, bilgisini ve alın terini ortaya koyarak çalışan, üreten, Türkiye’nin kalkınmasında önemli rol üstlenen tüm emekçi ve işverenlerimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "Toplumsal birlikteliğin daha içten yaşandığı, ortak değerlerimizin hatırlandığı bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, diyalog; uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesi için çok önemli fırsatlar sunmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti: 

“Her bayramda olduğu gibi bugün de karamsarlıkları bir kenara bırakarak, geleceğe güvenle bakan bir millet olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Ancak, ekonomide baş gösteren sıkıntılar başta olmak üzere, yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği pahalılık, yoksulluk ve işsizlik gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlarda gidişatı tersine çevirmek veya en azından durdurmak için gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini tekraren hatırlatıyoruz.

Dünya genelindeki hayat pahalılığı ve enflasyondan Türkiye de ciddi olarak etkilenmiştir. Salgın ile derinleşen kriz, finansal istikrarı baltalamış, beraberinde küresel ekonomi, kayıt dışı ekonomi de dahil olmak üzere hayatı durma noktasına getirmiştir. Pandemi sonrası tüm dünya ile birlikte ülkemizi de derinden etkileyen ekonomik gelişmelerin sonucu olarak yaşanan yüksek enflasyon, döviz kuru dengesizliği, yüksek fiyat artışları ve ücretlerde erime başta dar gelirliler olmak üzere hayatını emeğiyle sürdüren herkesi olumsuz etkilemiş, gelecek kaygısı taşımasına yol açmıştır.  

Yaşanan bu gelişmeler üzerine devletimiz, kamuoyunda oluşan beklentileri tam olarak karşılamamakla birlikte ücretli çalışanların, emeklilerin gelir kayıplarını telafi edecek bazı iyileştirmeler yaparak olumlu adımlar atmış, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücreti de Net 5.500,35 TL olarak belirlemiştir.

Ancak günü kurtarmak yerine, hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden, sosyal devlet anlayışını tüm kurallarıyla hayata geçirmeli, bütün çalışanları günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre insanca yaşamasını mümkün kılacak, insanlık onuruyla bağdaşacak bir şekilde yaşayabilmesine imkân tanıyacak bir düzenlemenin yapılması siyasilerin temel ilkesi olmalı, örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için gerekli yasalar bir an önce çıkarılmalıdır.

Değerli kardeşlerim,
Bayramlarda, artan tatil süresinin de etkisiyle trafikte büyük bir yoğunluk yaşanacaktır. Dikkatsizlik sonucu meydana gelen trafik kazalarının aile ve toplum hayatında yarattığı yıkımı yakından görüyor ve yaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu bayram sevincimizin de acıya dönüşmemesi için trafik kurallarına uymanızı ve daha dikkatli davranmanızı önemle rica ediyorum.

Kurban Bayramı vesilesiyle binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan tüm halkımızın, üyelerimizin ve çalışanlarımızın sevdikleriyle birlikte huzurlu, mutlu bayram geçirmesini diliyorum.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Temmuz 2022 Perşembe