Abalıoğlu da olsa tavuklarla insanlar arasında fark olmalı!

Abalıoğlu da olsa tavuklarla insanlar arasında fark olmalı!

Ege Bölgesi’nin önde gelen tavuk firması Abalıoğlu’nda yaşananları CHP İzmir Milletvekili Kani Beko çok net bir şekilde özetlemiş.

Arif Çayan/Medya Ege

Kendisi de sendika kökenli olan Beko, kendisi gibi sendikalı olan işçilerin, sendikalı olmaları sonucu işten çıkartılmalarını, işten çıkartılmaya karşı açılan davanın kazanılmasını, mahkemenin kararına rağmen Abalıoğlu’nun işçilere işlerini geri vermemesine değinmiş.
Şuradaki, buradaki haberleri okurken aklım bu habere, haberin içeriğine ve yapılan mücadeleye hak görülen hareket takıldı.

Abalıoğlu gibi tavukçulukta markalaşmış bir firmanın, insancılıkta markalaşmamaya çalışmasını anlamakta güçlük çektim.

Eskiden kümesti ama şimdi koca fabrika kümesi içindeki tavuklar rahatsızlansa, abuk, sabuk hareketler yapsalar, yumurtlamasalar veya yem yemeseler, isyan etse, kümesinde çırpınıp dursalar, su içmeseler, hiç uyumayıp, sürekli gezip, kilo almasalar Abalıoğlu tavuklarla ilgili ne gibi tedbirler alırdı?

Eminim ki para kazandığı, kaynağı olan tavukların psikolojik, fizyolojik ve ruhsal sorunlarını çözmek için elinden çabayı gösterirdi.

Bir tanesini dahi kaybetmemek için mücadele ederdi.

Ekmeği onlardan!

Peki, tavuklara bakan, yumurtalarını toplayan, altlarını temizleyen, yemleyen, onlara sıcaksa soğuk, soğuksa sıcak hava sağlayan, sürekli onları gözetleyen işçilere karşı Abalıoğlu’nun sendikal faaliyet tepkisiyle işten çıkartması, mahkeme kararı olmasına rağmen işe geri almaması, ekmeklerini vermemesini nasıl açıklamak gerekir?

Adı Abalıoğlu!

Birisi tavuk!

Ötekisi insan!

Arasında küçük mü küçük, minnacık bir fark olmalı!

Yoksa ne beslediğimiz tavuklar, ne yediğimiz tavuklar, ne de yumurtlayan tavuklar insanın insana yaptığını, kendisine bile yapmadığını düşünmezler mi?
İnsanoğlu ne garip bir canlı, kendi canından olanı canından bezdirecek hale getirirken, kendi canından olmayan biz tavuklara ne kadar da iyi davranıyor diye kafayı yemezler mi?
Milletvekilimiz Kani Beko’nun, işçilerin sendikal mücadelesine desteğini eminim tavuklar bile anlamıştır.

Abalıoğlu da dilerim, tavuklar kadar düşünüp anlayabilir!
İnsanların tavuklardan bir farkı, biraz daha değeri olmalı!

Kaynak Medya Ege

 
Yayımlanma Tarihi: 19 Haziran 2022 Pazar