Dış İlişkiler Koordinatörümüz Özmutaf, EFFAT İcra Komitesi toplantısına katıldı

Dış İlişkiler Koordinatörümüz Özmutaf, EFFAT İcra Komitesi toplantısına katıldı

Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu-EFFAT’ın İcra Komitesi toplantısı 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleşti.

Avsuturyalı sendikalar VIDA ve PRO-GE ev sahipliğinde, Viyana’da gerçekleşen toplantı, genel sekreter Kristjan Bragason’un faaliyet raporunu sunması ile başladı.

2022 yılını kapsayan EFFAT sektör ve komite raporlarını, Yiyecek, İçecek ve Tütün Politikası Sekreteri Wiebke Warneck, Tarım Politikası Sekreteri Arnd Spahn ve Turizm Politikası Sekreteri Kerstin Howald sunarken Ev İşçileri ve kadın raporunu Grace PAPA sundu.

Gençlik Komitesi 2022 yılı Faaliyet raporunu EFFAT Gençlik Komitesi Başkanı ve Dış İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf sundu.

Toplantıya Ukrayna Gıda ve Tarım Sendikası başkanı Svitlana Masoud video ile katılım sağlayarak, tüm sendikaları Rusya’nın Ukrayna istilasına karşı birlik olmaya çağırdı.

EFFAT tarafından önümüzdeki süreçte yürütülecek olan MeatTheStandards kampanyasının tanıtımı yapıldı. İlgili kampanya ile, et sektörünü işçilerin lehine daha adil bir şekilde düzenlemek için işçi kesimi, politika yapıcılar ve tüm sosyal paydaşların farkındalığını oluşturmak amaçlanmaktadır.

Üyelik ücretleri ve diğer mali bilgiler verildikten sonra karşılıklı soru ve cevaplar ile toplantı sonlandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe