Çorlu Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu başarı ile icra edildi

Çorlu Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulu başarı ile icra edildi

Öz Gıda İş Sendikası Çorlu Şube Başkanlığımızın 11. Olağan Genel Kurulu, 9 Haziran 2022 tarihinde Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda başarı ile icra edildi.

Genel Kurula Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Abdulhalik Damar, Upfield İK Direktörü Müjdat Koç, İK Müdür Yardımcısı Kaan Tutuk, Öz İplik İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Mehmet Çakır, Öz Çelik İş Sendikası İstanbul I Nolu Şube Başkanı Ahmet Çolak, Medya İş Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Çetin, İYİ Parti İlçe Başkanı Mehmet İlker Atasever, İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcıları, Erdinç Yangöz, Yalçın Taş, Eski İstanbul 3 Nolu Şube Başkanımız Rıdvan Yaman, Eski Sakarya Şube Başkanımız Ali İhsan Saykal, Teşkilatımızın Şube Başkanları, misafirler, delegeler ve üyelerimiz katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptı
Şube Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Halil Çukutli, Başkan Yardımcıları Emrah Akın, Hayati Özer, Katip Üyeleri ise Nimet Şener ve Şerife Demirel olarak belirlendi.

Toplu Sözleşmeler artık ayda bir yenilenmesi lazım
Çorlu Şubemizin 11. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması dileğinde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, Türkiye gündemi, ülkemizi, dolayısıyla dar gelirlileri derinden etkileyen ekonomik sıkıntılar ve çalışma hayatı gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’de son bir yılda ortaya çıkan enflasyonun talep kökenli olmaktan çok maliyet kökenli olduğunu söyleyen Çukutli, yaşanan ekonomik tablo göz önüne alındığında imzaladığımız toplu iş sözleşmelerin etkileri çok kısa sürüyor, bu nedenle sözleşmelerin artık ayda bir yenilenmesi abartılı olmaz dedi.

Sanayi 4.0’ın da çalışanlar açısından olumsuz etkilerinden bahseden Çukutli, Türkiye’de henüz erken diye düşünüyorum ama Sanayi 4.0’ın sahip olduğu güzel yanlarının dışında, hayatımızı zora sokacak olumsuz tarafları da mevcuttur. Endüstri 4.0’ın etkileri ile kısa zaman içinde fabrika ve üretim ortamlarında insan sayısının azalacağı söylense bile insanlar için yeni meslekler meydana çıkacağı öngörülmektedir. Ama bu durum çoğalan dünya nüfusu nedeniyle, yine de işsizliğe çare olmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Çorlu Şube Başkanımız Cüney Aydın, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti.
Koronavirüs salgını nedeniyle hem ülkemizin hem de dünyamızın hala büyük sıkıntılar çektiğini ifade eden Aydın, savaş, kriz, enflasyon, gıda kıtlığı gibi kronik sorunlar ağırlaşarak varlığını sürdürüyor ve ne yazık ki ülkemiz bu koşullardan derin bir biçimde etkileniyor. Yine ne yazıktır ki, bu ağırlaşan koşulları sırtlananlar, en büyük bedelleri ödeyen, yoksullar, emekçiler ve işçiler oluyor” dedi.

Çözümün anahtarı sendikalardır
Toplumun mutluluğunun ve iş barışının sağlanmasının yolunun hakça bölüşümden ve adil paylaşımdan geçtiğini belirten Aydın, “Aksi takdirde insanlığın içine gireceği kriz boyut değiştirerek büyüyecek ve derinleşecektir. Tek taraflı, bencil ve yalnız kar hırsıyla hareket eden yaklaşımların yenilmeye mahkum olduğu görülecektir. Ortaya koyduğumuz çözümün anahtarı ise sendikalardır. Sendikalar örgütlenecek, daha büyük bir kesim için diyalog yolları bularak kapıları aralayacak, pazarlık yapıp çalışanlarının haklarını savunacak ve elbette gerekirse kavgadan geri durmayacak, mücadele edecektir. Bu görev her birimizin sırtına, sendikacılara, emekçilere, büyük sorumluluklar yüklemektedir. Daha fazla çalışacak, örgütlü gücümüzü büyüteceğiz. Dünyadaki tüm sorunların kaynağı sanki işçilermiş gibi, bütün zorlukların aşılması onların boynunun borcuymuş gibi hareket edilmesini kabul edemeyiz. Yaşananlarda tekbir suçumuz varsa o da örgütlü olmamak, sesimizi çıkarmamaktır” şeklinde konuştu.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Çorlu Şube Genel Kurulu’nun başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti.

Bir fedakârlık yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalı
Krizlerin bir türlü peşimizi bırakmadığını söyleyen Şahin, “hayatımızı bir anlamda bize zehir eden Pandemiden sonra hemen her gün içimiz daraltan, hayatımızı gittikçe zorlaştıran gelişmelerle karşı karşıyayız. Pandemi sonrasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması, şimdiye kadar görmediğimiz sıkıntıların yaşanmasına sebep oldu. Yaşanan gelişmelerin başında ekonomide yaşadığımız sıkıntılar geliyor. Bu sıkıntılar sadece bizde değil tüm dünya da benzer sıkıntılarla karşı karşıya, en son açıklanan enflasyon verilerine baktığımız da %71 oranında bir enflasyon oranıyla karşı karşıyayız yani bizler bu tabloları 1980 ve 90 yıllarda hatırlıyoruz ama son zamanlarda böyle tablolarla karşılaşmamıştık. Dolayısıyla dar gelirlilerin başında gelen emekçilerimizin, memurlarımızın, emeklilerimizin hayatı her gün biraz daha çekilmez hale geliyor, hepimiz ev geçindiriyoruz çoluk çocuk bakıyoruz her geçen gün evimize ve mutfağımıza alabildiğimiz giderek azalıyor, öğünlerimizden kesiyoruz, porsiyonlarımızdan kesiyoruz ancak yaşanan ekonomik zorluklar ve fiyat artışlarının faturası sadece dar gelirlilere kesilemez. Sendika, işçiler ve işveren olarak ne yapmalıyız bu meseleleri nasıl değerlendirmeliyiz, bir fedakârlık yapılması gerekiyorsa hep birlikte yapmalı, sorunlarımızı da hep birlikte çözmeliyiz.” dedi.

Türkiye’nin üretim ekonomisine dönmesi lazım
Türkiye ekonomisinin yapısal sorunları olduğuna işaret eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “biz bazı şeyleri yanlış yapıyoruz. Türkiye’nin acilen yapısal ekonomik reformlara ihtiyacı var, insan kaynağımızı kötü yönetiyoruz Türkiye her sene 250-300 bin gencini son üç beş yılda gelişmiş ülkelere gönderiyor, gidiyorlar, kalmak istemiyorlar. Artık en fazla emek verdiğimiz, en fazla emek harcadığımız, en seçilmiş gencecik beyinlerimiz gidiyor. Bize kim geliyor Suriyeli göçmenler, Afgan kardeşlerimiz geliyor, ama insan kalitesinin ekonomiye, ülkeye katkısı açısından mukayese ettiğimizde karşı karşıya kaldığımız tablo giderek daha kötüye gidiyor. Bunun mutlaka önlenmesi lazım. Eğitimle, ekonomiyle, sanayiyle, hayatı reel anlamda birbiriyle eş güdümlü hale getirilmesi lazım, hepsinden önemlisi Türkiye’nin mutlaka rant ekonomisinden vazgeçip, üretim ekonomisine dönmesi lazım” uyarısında bulundu.

Çorlu Şubemizin çok daha büyük bir şube olması gerekir
Şahin, Koskoca Trakya bölgesinde Çorlu şubenin çok daha büyük bir şubemiz olması gerektiğini dile getirerek, " Bu kongrede yeniden seçilecek arkadaşların üzerinde büyük var. Kendi kendimizle rekabet etmeyeceğiz. Kendi dışımızdaki örgütlü olmayan işyerlerini de Öz Gıda Çatısı altında örgütlemek hepimizin görevidir" çağrısında bulundu.
Çorlu Şube seçilecek yeni yönetimine başarılar dileyen Şahin, "genel kurulun emek camiasına, Hak-İş'e, Öz Gıda İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi
"Cüneyt Aydın yeniden Çorlu Şube başkanı olarak güven tazeledi"
Misafirlerin konuşmalarının ardından seçimlere gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucunda Cüneyt Aydın yeniden Çorlu Şube Başkanı seçilerek güven tazeledi. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Tanju Bilgi, Gökhan Yıldırım, İzzet Sami İpekten ve Nurcan Şencan seçildiler. Şube Genel Kurulu yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Haziran 2022 Cuma