İstihdam seferberliğinde işçi çıkartmak vatana ihanettir!

İstihdam seferberliğinde işçi çıkartmak vatana ihanettir!

Örgütlenme çalışmalarını yürüttüğümüz Orkide Küçükbay Yağ ve Deterjan A.Ş.'de çalışan 11 üyemiz işten çıkarıldı.

15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Küçükbay Şirketler Grubuna ait, Orkide Çiçek Yağ fabrikasını yönetmek üzere kayyum olarak atanan İzmir Defterdarı Tamer Utkucu, 11 sendikalı işçiyi işverenlerin klasik söylemi haline gelen "performans düşüklüğü ve ekonomik sebepleri" gerekçe göstererek geçtiğimiz Cuma günü işten çıkardı.

ALTINI ÇİZEREK BİR KEZ DAHA SÖYLÜYORUZ. ORKİDE KÜÇÜKBAY YAĞ VE DETERJAN A.Ş.'DE ÇALIŞAN11 SENDİKALI ARKADAŞIMIZ PERFORMANSLARI DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN DEĞİL, ANAYASAL HAKLARINI KULLANARAK SENDİKAL ÖRGÜTLENMEDE AKTİF GÖREV ALDIKLARI İÇİN İŞTEN ATILMIŞTIR.

İşten atılan arkadaşlarımızın tekrar işbaşı yapması talebiyle 20 Şubatta Bornova'da bulunan Orkide Yağ fabrikası önünde başlattığımız direnişimiz kesintisiz devam etmektedir. Fabrika yönetimine TMSF tarafından atanan kayyum, mücadelemizin tavrını belirleyecektir.

İşten çıkarılmaları haksız ve düşündürücüdür

Bu arada TMSF yönetimiyle yapılan telefon görüşmesinde kendilerine, Orkide Yağ fabrikasında sendikamızın örgütlenmesi olduğunu, örgütlenme aşamasında üyemiz işçilerin, FETÖ'nün elinden kurtarılan ve hükümet tarafından atanan kayyum tarafından sendikal nedenlerle işten çıkarıldığını ve bu yapılan işlemin haksız, hatalı ve düşündürücü olduğunu kendilerine anlattık.

İstihdam seferberliğinde işçi çıkartmak vatana ihanettir!

Cumhurbaşkanımızın işsizliğe son vermek amacıyla istihdam seferberliği başlattığı şu günlerde, devletin atadığı kayyum tarafından işçilerin sendikal sebeplerle işten atılması tamamen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı sabote etmektir.

Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza ihbar ediyoruz; 15 Temmuz'da vatanı için canını tanklara siper eden işçileri, paralel yapıyla mücadele için atanan kayyum tarafından işten çıkarılmıştır. Bu sizin başlattığınız istihdam seferberliğine sabotajdır, aynı zamanda vatana ihanettir!

İşten Çıkarılanlara Liman İş Destek Verdi

Görevlerine son verilen Serkan Yaman, Emre Kılıç, Emir Şadan, Necdet Karakaş, Murat Sağbaş, Hasan Özman, Halil Kök, Selahattin Akdemir, Mümin Çalışkan, Hasret Kılıç, Cennet Şendalgıç'a Liman İş Sendikası mensupları gelerek destek verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi