CHP Milletvekillerinden eylem çadırımıza ziyaret

CHP Milletvekillerinden eylem çadırımıza ziyaret

CHP İzmir Milletvekilleri Kani Beko ve Tacettin Bayır, Kemalpaşa CHP ilçe örgütü ile birlikte Abalıoğlu Lezita fabrikası önünde 17 gündür eylem yapan üyemiz işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, hukuksuz bir biçimde işten çıkartılan işçi arkadaşlarımızı ve örgütlenme dairesi Başkanımız Göksel Şengün’ü dinleyen CHP İzmir Milletvekilleri Beko ve Bayır mücadelemize destek sözü verdi.  

Tacettin Bayır, “Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok”

Eylemdeki işçilere hitaben bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır şöyle konuştu:

"İşten atılan arkadaşlarımızın, yanlış anlamadıysak bir; sadece asgari ücret alıyorlardı, hiçbir sosyal başka ödemeleri yoktu. İkincisi; esas benim içimi acıtan konu, fabrika sahibi Abalıoğlu Ailesi, bilinen bir aile. Yeri geldiğinde herkese 'Biz size ekmek veriyoruz' diyen bir aile. Peki bu işten atılan arkadaşlarımızı 2'nci maddeden, yani hırsızlık damgası vurarak mı işten atıyorlar? Bu, insanın içini acıtıyor. Bu arkadaşlarımız, şimdi buradan işten atılmakla kalmıyor, öyle bir damga vuruluyor ki bir daha iş bulamayacak duruma geliyorlar. Yani buna el insaf denir. Böyle bir şey olamaz. Bunun kabul edilebilir hiçbir yanı yok. Biz, bunu parlamentoda da dile getireceğiz. İlgili bakanlara da anlatacağız. Şu an Abalıoğlu Ailesi, Anayasa’yı çiğniyor”

Kani Beko, “Anayasal bir suç işliyorlar”

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko ise şunları söyledi:
Öncelikle 17 günden bu yana bu çadırda direnen işçi kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Sendikamızın işçilere sonuna kadar sahip çıkacağına da inanıyorum. Sendikal örgütlenme anayasal bir haktır ve emekçilerin örgütlenme hakkı işveren tarafından engellenemez. Eğer işçiler sendikalı oldu diye işten atılıyorsa bu sosyal bir cinayettir. Dolayısıyla biz sendikacılar olarak Çalışma Bakanlığından yetki alıp buralarda işçi kardeşlerimizi sendikalı yapıyoruz. Anayasamızın 51. maddesine ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Uluslararası Çalışma Örgütü İLO’ya göre Abalıoğlu Lezita yönetimi, işçiyi sendikalı oldu diye işten atıyorsa anayasal bir suç işliyordur. Biz bu direnişteki arkadaşlarımızın aşı, ekmeği, geleceği ve işçi kardeşlerimizin tekrar işbaşı yapabilmeleri için TBMM’de arkadaşlarımızın sesi ve soluğu olacağız” dedi.

Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün ise “Bugün direnişimizin 17’nci günü. Bugün de eylem alanımıza gelerek bizlere destek olan CHP İzmir Milletvekillerine tüm arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Milletvekilleri ve beraberindeki heyet, sürecin devamının takipçisi olacağını belirterek, hatıra fotoğrafları çekildikten sonra fabrikanın önündeki eylem alanından ayrıldılar.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 3 Haziran 2022 Cuma