Hançeroğlu, Abalıoğlu Lezita fabrikası önünde eylem yapan üyelerimize destek ziyaretinde bulundu

Hançeroğlu, Abalıoğlu Lezita fabrikası önünde eylem yapan üyelerimize destek ziyaretinde bulundu

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Abalıoğlu Lezita fabrikasında işten atılmaları protesto etmek ve işe iade talebiyle üyemiz işçiler tarafından başlatılan oturma eyleminin 10. gününde destek ziyaretinde bulundu.

Ziyaretinde üyemiz işçilerle bir süre sohbet eden Hançeroğlu, “Hiç merak etmeyin ÖZ GIDA İŞ olarak işten çıkartılan işçiler işe iade edilinceye ve toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Gazamız mübarek olsun dedi.”
 
Eylemimiz taleplerimiz karşılanana kadar devam edecektir
 
Ziyarette yapılan eylem ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hançeroğlu, “evine ekmek götürmek için çalışmanın dışında bir amacı bulunmayan emekçi kardeşlerimiz, fazla mesai ücretlerinin kesilmesine ve ağır çalışma koşullarına karşı anayasal haklarını kullanarak sendikamızda örgütlendiler. Buna karşı Abalıoğlu Lezita yöneticileri sendikal örgütlülüğün önüne geçmek için öncelikle çoğunluk yetki tespitimize yaptığı itirazla birlikte birçok işçiyi de çeşitli bahanelerle işten çıkartma yoluna gitti.
 
Sendikamız, haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan üyemiz işçilere desteğini devam ettirecek asla yalnız bırakmayacaktır. Bu direniş, atılan işçiler geri alınana, anayasadan doğan sendikal hakları tanınana kadar, kaç gün, hafta, yıl sürecekse sürsün devam edecektir. Abalıoğlu Lezita yönetiminin bu durumu gözden geçirmesi ve bu hukuksuz duruma son vermesini istiyoruz.” dedi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi