Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘gençlerimizden beklentimiz büyüktür’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘gençlerimizden beklentimiz büyüktür’

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 19 Mayıs 1919 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır. Dolayısıyla 19 Mayıs 1919 tarihi Türk İstiklal Harbinin hukuken başlangıcı aynı zamanda milletin kendi istiklalini kurtarmak yönünde azim ve kararlılığını ortaya koyduğu önemli bir tarihtir” dedi.

ATATÜRK’ün “ya istiklal, ya ölüm” diyerek ulusal egemenliğe dayanan, bağımsız yeni Türk Devleti’ni kurma kararını yaşama geçirmek amacıyla Samsun’a çıkışının tarihimizin akışını değiştiren çok yönlü ve kararlı bir adım olduğunu vurgulayan Şahin, mesajının devamında şunları söyledi.

Samsun'a çıkılan o gün çaresizlik içerisindeki Türk milletinin umutlarını yeniden canlandırmış, bir milletin dirilişine vesile olmuştur. Türkiye’nin bağımsızlığına inanan Aziz milletimiz, emperyalizmi; üstelik tüm işbirlikçileriyle birlikte bütün olumsuzluklara rağmen milli mücadele ruhuyla yenmeyi başarabilmiştir. Kazanılan büyük zafer ile Kahraman Milletimizin önündeki bütün engeller ortadan kaldırılmış ve 29 Ekim 1923 tarihinde "Cumhuriyet" ilan edilmesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Mustafa Kemal, Millî Mücadelenin başlangıcı sayılan bu önemli günü en çok güvendiği ve geleceğimizin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğine bayram olarak armağan etmiştir. Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan bir ülkedir. Bu büyük potansiyeli müreffeh bir geleceğe dönüştürmek bilhassa genç neslin elindedir. Türkiye’nin refah ve aydınlık yarınları için umudumuz olan gençlerimizden beklentimiz büyüktür. Gençlerimiz hedeflerini hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, üstlerindeki sorumluluğu asla unutmamalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yönetim kurulum adına gençlerimizin ve üyelerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en iyi dileklerimle kutluyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba