Bursa Şube 7. Olağan Genel Kurulumuz başarıyla icra edildi

Bursa Şube 7. Olağan Genel Kurulumuz başarıyla icra edildi

Öz Gıda İş Sendikası Bursa Şube Başkanlığımızın 7. Olağan Genel Kurulu, 12 Mayıs 2022 tarihinde büyük bir coşku, katılım, heyecan, birlik ve bütünlük içerisinde icra edildi.

Öz Gıda İş Sendikası Bursa Şube Başkanlığı Genel Kuruluna tek liste halinde giden Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, oyların tamamını alarak yeniden şube başkanı seçildi.

Bursa Crown Plaza’da gerçekleştirilen Genel Kurula Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 24. ve 25. Dönem Bursa Milletvekili İsmet Su, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Gönenli Süt Personel Müdürü Osman Gündoğan, Hak İş Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz, Hizmet İş Sendikası Bursa Şube Başkan Yardımcıları Şebnem  Arda, Ramazan Uçar, Abdullah Yavuz, Öz Finans İş Sendikası Güney Marmara Şube Başkanı Mehmet Kop, Öz Çelik İş Sendikası Bursa Şube Başkanı,  Mustafa Çölcü, Öz Sağlık İş Sendikası Bursa Şube Başkanı İskender Çalışkan, Öz İletişim İş Sendikası Kültür Sanat Komite Başkanı Muhsin Kemikli, Öz Orman İş Sendikası Bursa Bölge Başkanı Yavuz Bursalı, Teşkilatımızın Şube Başkanları, Kadın Komitesi Başkanlarımız, delegelerimiz, üyelerimiz ve çok sayıda misafirimiz katıldı.

Şube Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Halil Çukutli, Başkan Yardımcıları Hasan Fehmi Bursalı, Cüneyt Aydın, Katip Üyeleri ise Özlem Şahin ve Gamze Cengiz olarak belirlendi.

Bursa Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptığı konuşmasında, ülkemizi derinden etkileyen ekonomik sıkıntılar ve çalışma hayatı gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Çukutli ayrıca yaşanan ekonomik daralma ve yüksek enflasyon sebebiyle imzalanan toplu iş sözleşmelerin bir katma değerinin kalmadığını ve revize edilmesi gerektiğini söyledi. Kongrenin sendikamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti
İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Biz insan onuru ve emeğin hak ettiği karşılığı alması ve layık olduğu saygınlığa kavuşması için mücadele ediyoruz. Dört yıl boyunca bizi destekleyen, çalışmalarımıza katkı veren, Genel Merkezimize, bizlerle beraber olan gerek fiilen gerekse fikren desteğini hissettiren tüm üyeleri­mize, en sıkıntılı anlarımızda devrede olan tüm temsilcilerimize özellikle te­şekkürlerimizi iletiyoruz.

7. Olağan Genel Kurulun, en başta üyelerimize, sendikamıza, Tür­kiye sendikal hareketine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, bütün katılımcılara, emeği geçenlere saygılar sunuyoruz” dedi.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin ise; Genel Kurulun hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Kongrelerimizin her zaman birlik beraberlik, kardeşlik havası ve bir hasbihal ortamı içerisinde devam etmiştir. Birlikte yol yürüdüğümüz emekçilerimize, temsilcilerimize, Bursa Şubemize, yönetimine ve mesai arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Uzun zamandır yaşamadığımız tablolarla karşı karşıyayız
Ülke ekonomisine ve dünyaya baktığımızda içimizi daraltan, hayatımızı gittikçe zorlaştıran gelişmelerle karşı karşıya olduğumuzu ifade eden Şahin, dünya ölçeğinde yaşanan bu sarsıntılardan Türkiye’nin de önemli oranda etkilendiğini kaydetti.

Şahin konuşmasının devamında, “En son açıklanan enflasyon verilerine baktığımız da Tüfe’de %70 ÜFE’de ise %121 oranında bir enflasyon oranıyla karşı karşıyayız. Bizler 1980 ve 90 yıllardan hatırladığımız bu tabloları uzun zamandır yaşamıyorduk. Dolayısıyla dar gelirlilerin başında gelen emekçilerimizin, memurlarımızın, emeklilerimizin hayatı her gün biraz daha çekilmez hale geliyor. Hepimiz ev geçindiriyoruz çoluk çocuk bakıyoruz, her geçen gün evimize ve mutfağımıza alabildiğimiz giderek azalıyor, öğünlerimizden kesiyoruz, porsiyonlarımızdan kesiyoruz. Peki biz sendika ve işçiler olarak ne yapmalıyız? Bu meseleleri nasıl değerlendirmeliyiz? görevimizi yeterince yapıyor muyuz? Bunları birlikte değerlendirmek ve paylaşmak zorundayız” diye konuştu.

Yüksek Enflasyon yüzünden artık sözleşmelerimizin ömrünün birkaç ay olduğunu da hatırlatan Şahin, “iyi sözleşmeler yapıyoruz iki-üç ay sonra yaptığımız sözleşmelerin bir anlamı kalmıyor. Kamu işçilerimiz bundan fazla etkilenmiyor ama özel sektörde çalışan işçi arkadaşlarımız çok ciddi düzeyde etkileniyor. İşverenlerimizle görüşerek sözleşmelerimizi ne kadar revize etsek de enflasyon bu şekilde devam ederse ancak yapılacak aylık ayarlamalarla üstesinden gelebiliriz. Enflasyonla mücadelede çok daha radikal tedbirler alarak bu hayat pahalılığının önüne geçilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Mevsimlik işçi sorunu ve sendikal örgütlenmenin önündeki engeller devam ediyor
Çalışma hayatında acil çözüm bekleyen sorunlardan bahseden Şahin, Başta ÇAYKUR olmak üzere mevsimlik işçilerle ilgili sıkıntılarımız devam ediyor. Yıllardır uğraşıyoruz, kendimizi paralıyoruz, maliyeti fındık fıstık parası olmayacak çözülebilecek bir problemi çözemiyoruz. Ne zaman teşebbüste bulunsak para yok, kaynak yok deniyor. Kıdem tazminatı meselesi olduğu gibi duruyor. Sendikal örgütlenmenin önündeki mevzuattan kaynaklanan engeller devam ediyor. İşsizlik devam ediyor. Yetki davaları devam ediyor. 5-6 yıl süren yetki davaları var, özel sektörde örgütlenmenin ne kadar zor olduğunu bilen sendikalardan biriyiz. Örgütleniyoruz ama ondan sonra yıllarca süren mahkeme süreci başlıyor, 5-6 yıl sonra bittiğinde ya işyeri kalmıyor ya da oradaki işçiler kalmıyor. Mağdur ediliyoruz, bunları sürekli gündeme getiriyoruz, çözümleri için gayret ediyoruz, tekliflerde bulunuyoruz. Bunların takipçisi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yeni seçilecek yönetime yapacakları bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dileyen Şahin, "Kongremiz işçi arkadaşlarımıza, Hak-İş'e, Öz Gıda-İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirsin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Bursa Milletvekili İsmet Su Genel Kurula hitap etti
Çalışma hayatında var olan sorunların ancak elbirliğiyle çözülebileceğini belirten 24. ve 25. Dönem Bursa Milletvekili İsmet Su, kongreyi selamlayıp seçilecek yeni yönetime hayırlı olması dileğinde bulundu.

"Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya güven tazeledi"
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucunda Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, oyların tamamını alarak yeniden şube başkanı oldu. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Ergül Pınar, İsmail Kurt, Murat Dinçer ve Sinan Özgün seçildiler.
Kongre yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma