Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Yüreğinde sınırsız sevgi ve şefkat olan bütün annelerin anneler gününü kutluyorum’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Yüreğinde sınırsız sevgi ve şefkat olan bütün annelerin anneler gününü kutluyorum’

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında "Bizim kültürümüzde, inancımızda anne, baba sevgisi değil bir güne bir ömre sığdırılamayacak kadar yücedir. Anne ve babalarımızı yılda tek bir günle değil, hemen her gün ve hatta her an hatırlanması gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

“Annelik en yüce duyguların başında gelir. Karşılıksız sevgisini, güvenini hissettiğimiz, dokunmaya, bakmaya kıyamayan, her an yanımızda olan, ilk gülümsediğimiz, yanında huzur bulduğumuz annelerimiz; bizi hayata hazırlayıp ilk konuşma dilimizi, toplumsal yaşama ayak uydurabilmemizi, davranış biçimimizi ve karşılıksız sevginin ne demek olduğunu öğretmiştir”

Biz biliyoruz ki ne zaman canımız yansa ne zaman yolda çıkmaza girsek ilk başvurduğumuz yanımızda olmasının yettiği tek yegane varlıktır. Kıymetini hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz başımızın tacıdır. Cenab-ı Allah İsra Suresi/23. Ayetinde şöyle buyurmuştur. “Rabbin sadece Kendisine ibadet etmenize ve anne-babanıza, Allah’ın sizi görmekte olduğu bilinci içinde mümkün olan en iyi şekilde davranmanıza hükmetti. Eğer onlardan biri veya her ikisi yaşlanmış olarak yanınızda bulunuyorsa sakın varlıklarından veya onlara hizmetten bıkkınlıkla kendilerine “Öf!” diyecek ölçüde bile kötü söz söyleme! Onları azarlama ve daima onlara karşı tatlı dilli ve gönül alıcı ol!” tavsiyesinde bulunarak onlara karşı en ufak bir memnuniyetsizlik göstermeye bile müsaade etmemiştir.

Belki kimimiz bugünü hüzünlü geçiriyoruz. Anneleri yanında olmayan ama dualarını ve sevgisini yanında hisseden, annesini hiç görmemiş bütün çocuklara, çocuğunu kaybetmiş annelerimize ve çocuğunu bu vatan uğrana kaybeden şehit annelerimizin hüznünü bütün yüreğimle paylaşıyorum. Allah’tan sabır ve rahmet diliyorum.

Bu vesile ile yüreğinde sınırsız sevgi ve şefkat olan bütün annelerin anneler gününü kutluyorum. Annelerimizin kıymetini bir gün değil her gün bilmek ümidi ile…

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Mayıs 2022 Pazar