Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınız mübarek olsun”

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: “Ramazan Bayramınız mübarek olsun”

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, ‘’Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek; muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Her bayramda olduğu gibi bugün de karamsarlıkları bir kenara bırakarak, geleceğe güvenle bakan bir millet olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Ancak, ekonomide baş gösteren sıkıntılar başta olmak üzere, yüksek enflasyonun beraberinde getirdiği pahalılık, yoksulluk, işsizlik, terör ve şiddet gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlarda gidişatı tersine çevirmek veya en azından durdurmak için gerekli tedbirlerin acilen alınması gerekmektedir.

Çalışma yaşamında karşı karşıya kalınan sorunlar ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yansıması olarak geniş bir kesimi etkilemektedir. Ülkedeki sosyal eşitsizlik ve adaletsizliklere sosyal devlet anlayışı ve sosyal politikalar çerçevesinde çözüm üretilmesi siyasilerin temel ilkesi olmalıdır.

Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden sosyal devlet anlayışını tüm kurallarıyla hayata geçirmek, çalışma yaşamındaki sorunlar karşısında devletin dengeleyici ve koruyucu rolü hâkim kılmak, çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler yapmak, insan onuruna yakışır iş kavramını benimsemek, kıdem tazminatı ve örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için gerekli yasalar bir an önce çıkmalı, önlemler alınmalıdır.

Yüreğimizde hayatını kaybetmiş yüz binlerce Müslüman’ın acısı var
Maalesef bütün dünyada yer yer yaşanan savaş, özellikle de İslam dünyasına yönelik işgal ve saldırılar, tebessümlerimizi acıya, sevinçlerimizi hüzne dönüştürüyor. Yüreğimizde Gazzeli, Suriyeli, Afganistanlı, Yemenli, Libyalı, Ukraynalı çocukların acısı var. Yiyebileceği bir dilim ekmek olmadığı için açlıktan ölen Afrikalı çocukların sıkıntısı var. Yanı başımızda yaşanan savaş sonucu hayatını kaybetmiş yüz binlerce Müslüman'ın acısı var. Dünyanın her yerinde acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına bir an önce kavuşmasını diliyorum.

Bu düşüncelerle, yolculuğa çıkan kardeşlerimizin seyahatlerinde trafik kurallarına azami derecede riayet etmelerini, uykusuz ve yorgun biçimde araç kullanmamalarını özellikle istirham ediyor, şahsım ve yönetim kurulum adına, tüm çalışanların ve vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı yürekten kutluyor, barış, mutluluk ve esenlikler içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı diliyorum."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe