Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak hepimizin görevidir'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak hepimizin görevidir'

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yılı ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Ulusal egemenlik Türkiye’nin karakteridir. Çocuklara armağan edilen ve tek çocuk bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, Türkiye Cumhuriyet’inin, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesidir” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Bağımsızlığımızın, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin güvencesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 102. yıldönümünü kutlamamın gururunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, ülkemiz için büyük önem taşıyan milli egemenliğimizin ilan edildiği bu kutlu günü de çocuklara bayram olarak armağan ederek, vatanımızın bağımsızlığı uğruna verilen bu kutsal mücadelenin unutulmamasına da vesile olmuştur. Dünya üzerinde, çocuklara böyle bir günün ithaf edildiği başka bir millet de bulunmamaktadır. İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa edecek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir.

Büyük lider Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının büyük mücadelelerle tesis ettiği Cumhuriyet, tarihini, kültürünü bilen ve geçmişine sahip çıkan nesillerin omuzlarında ebediyen varlığını sürdürecektir. Geleceğin liderleri olan çocuklarımız köklü tarih ve kültürümüzden aldıkları güçle yarınlarımızı şekillendirecek yegâne varlıklarımızdır. Ülkemizin dinamizm ve değişim potansiyelinin kaynağını oluşturan çocuklarımıza daha güzel ve yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak hepimizin en önemli görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve yarınlarımız olan ülkemizin ve bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum"

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma