Bakan Bilgin, Hak-İş Başkanlar Kurulu Üyeleriyle İftarda Bir Araya Geldi

Bakan Bilgin, Hak-İş Başkanlar Kurulu Üyeleriyle İftarda Bir Araya Geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun düzenlediği iftar programında Hak-İş Başkanlar Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

İftar programına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin’de katıldı.

HAK-İŞ Genel Merkezi’nde 18 Nisan 2022 tarihinde düzenlenen iftar programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Ali Osman Akalan, HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları, Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldy Dauletalin ile beraberindeki Kazakistan sendikal heyeti ile Konfederasyonumuza bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri de katıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan: “HAK-İŞ’in Mütevazi Sofrasını Şereflendirdiniz”
Programda bir konuşma gerçekleştiren Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in mütevazi iftar sofrasını şereflendirdikleri için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e teşekkür ederek, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın birlikte birçok önemli çalışmaya imza attıklarını belirtti. Arslan, “Sayın Bakanımızla görevi devraldıktan sonra yakın bir çalışma içerisine girdik. Pek çok alanda olduğu gibi özellikle kamu çerçeve protokolünün uzlaşma ile sonuçlanmasında birlikte çalışma imkanı bulduk” diye konuştu.

Bakan Bilgin: “HAK-İŞ Tarihi Bir Öneme Sahiptir”
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, Ramazan ayında böylesine güzel bir iftarda HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulu hem de Kazakistan Sendikalar Federasyonu ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “HAK-İŞ çalışma hayatımızda Konfederasyon olarak sadece bir felsefe ve anlayışı değil aynı zamanda çalışma hukuku içerisinde emeğin hakkını koruyan, emeğin toplumsal gelişmesine katkı sağlayan bir sivil kuruluş olarak da tarihi bir öneme sahiptir” dedi.

“HAK-İŞ Çalışma Hayatına Önemli Katkılar Sağladı”
HAK-İŞ’in hem ulusal hem de uluslararası sendikal hareketin önemli bir parçası olmaya devam ettiğini hatırlatan Bilgin, “HAK-İŞ’in Türk siyasal hayatında, siyaset ve devletle, toplumla olan ilişkileri ve özellikle sermaye ve devlet arasındaki ilişkilerdeki farklı talepleriyle çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini biliyoruz. Toplumda önemli olan çoğulculuğun yaşamasıdır ve çoğulculuğun sivil toplum kuruluşları düzeyinde de temsil edilmesidir. HAK-İŞ bunu layıkıyla kendi perspektifi içerisinde gerçekleştiren bir kuruluştur. Bu bakımdan da bizler toplu sözleşmelerde ve diğer farklı süreçlerde de işkolları bazında da her konuda sorunları birlikte ele aldık, birlikte çözüm yolları araştırdık, çözüm yolları bulduk ve bunlara da HAK-İŞ’in hep katkı yaptığını belirtmek istiyorum” dedi.

Kazakistan Başkanı Dauletalin: “Dostluğumuzu Güçlendireceğiz”
Kazakistan Sendikalar Federasyonu Başkanı Satybaldy Dauletalin yaptığı konuşmada, Ramazan ayında HAK-İŞ Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile iftar sofrasında buluşmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade etti. Dauletalin, “Ramazan ayı insanları birliğe ve dostluğa davet eder. Bizler de inşallah birliğimizi ve dostluğumuzu güçlendirerek birlikte çalışacağız. Kazakistan ve Türkiye arasındaki işbirliği, kardeşlik ve dostluk ilişkileri mutluluk verici seviyededir” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Nisan 2022 Salı