Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Çanakkale zaferi insanlık onuru için verilen bir savaştır'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Çanakkale zaferi insanlık onuru için verilen bir savaştır'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çanakkale Deniz Zaferi bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimizin, kararlılığımızın, iman gücümüzün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Türk Milletinin Çanakkale'de kazandığı zafer dünyaya akıllardan silinmeyecek şekilde kazınmıştır. Bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimizin, kararlılığımızın, iman gücümüzün, çok büyük fedakarlıklarla bir kez daha teyit edildiği Çanakkale’yi ve oradaki ruhu çok iyi tefekkür etmeli, anlamalı ve anlatmalıyız. Bu savaş sadece Türkiye’ye değil, dünya tarihinde de yön veren birçok kahramanlıkların yaşandığı şanlı bir zafer olarak tarihe geçmiştir.

Tarihinin en önemli savaşlarından birisini Çanakkale’de yaşayan Türk milleti, 251 bin şehit vermesine rağmen bir karış toprağını düşmana teslim etmemiştir. İnsanlık onuru için verilmiş bu savaşta Tıbbiyeliler, Mülkiyeliler ve liseliler olmak üzere o dönemin birçok aydını, iyi yetişmiş, eğitimli ve meslek sahibi genç insan gücü, gönüllü olarak cepheye gitmiş ve birçoğu da şehit olmuştur. O günün koşullarında ülkenin beyin takımını oluşturan küçümsenemeyecek bir sayıya ulaşan bu kayıpların olumsuz etkileri uzun yıllar fazlasıyla hissedilmiştir.

Biz, işte böyle bir fedakarlığın, böyle bir ruhun, böyle bir azmin neticesi olarak bugünlerimize kavuşmuş bir milletiz.

İleri atılıp sellercesine,
Göğsünden vurulup tam ercesine,
Bir gül bahçesine girercesine,
Şu kara toprağa girenlere... (Orhan Şaik Gökyay)
Bizlerden selam olsun.

Bu vesileyle Çanakkale Deniz Zaferimizin 107. Yıl Dönümü ’nün bir kez daha kutlu ve mübarek olmasını diliyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere azimleri, sabırları ve fedakarlıklarıyla Çanakkale destanını tarihe nakşeden, bu vatanı bize miras bırakan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum.

Ve sözlerimi Akif’in Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için duanın son ifadesiyle bitirmek istiyorum:

Âmin! desin hep birden yiğitler,
Allâhu ekber! gökten şehidler.
Âmin! Âmin! Allâhu ekber!


Allah tüm şehitlerimizden, gazilerimizden razı olsun, Rabbim onları inşallah cennetiyle, cemaliyle şereflendirsin.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mart 2022 Cuma