HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması

HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması

HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “Kadın Bakış Açısıyla Sendikacılık” temasıyla gerçekleştirildi. 

HAK-İŞ 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması “Kadın Bakış Açısıyla Sendikacılık” temasıyla, 7 Mart 2022 tarihinde, The Green Park Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız ve Av. Hüseyin Öz, Genel Sekreter Eda Güner, Genel Sekreter Yardımcısı Erdoğan Serdengeçti, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanımız Fatma Zengin,  ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkanları, Teşkilatımızın Kadın Komite Başkanları, sendikaların kadın komite başkan ve üyeleri, kadın il başkanları, akademisyenler ve HAK-İŞ’li sendikacı kadın emekçiler katıldı. 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. HAK-İŞ Kadın Komitesinin bir yıllık faaliyetlerini anlatan film izlendi.

“Mücadelemizin Başarıya Ulaşmasından Gurur Duyuyorum”
Genel Başkanımız Mahmut Arslan, HAK-İŞ Kadın Komitesi tarafından bu yıl 11. gerçekleştirilen Kadın Emeği Buluşmalarının önemine değinerek, “Bugün bizleri yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a teşekkür ediyorum. 15 yılı aşkın mücadelemizde ortaya koyduğumuz samimi, içtenlikli, sorunları çözme iradesini hep içimizde taşıyarak yürüttüğümüz mücadelenin başarıya ulaşmış olmasından dolayı büyük bir gurur duyuyorum.  Gelecekte HAK-İŞ’te daha çok sendikacı kadın, daha çok lider kadın görmeyi hayal ediyoruz. Programımıza katılan tüm kadın sendikacılarımızı yürekten kutluyorum” diye konuştu.

Oktay: “HAK-İŞ Konfederasyonumuza Teşekkür Ediyorum”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı konuşmada, “Kadın bakış açısıyla sendikacılık temasıyla düzenlenen 11. Uluslararası Kadın Emeği buluşmasının hayırlı olmasını diliyorum. Kadın emekçilerin yanında durmaktan, onların hak mücadelesine en büyük desteği veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve muhabbetlerini ve başarılarını iletiyorum. Gelenekselleşmiş bu buluşmaya hem ülkemizden hem de yurtdışından gelen tüm misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Kadının çalışma hayatında güçlendirilmesine verdikleri katkıdan dolayı HAK-İŞ Konfederasyonumuza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zengin: “Sizlerle Büyük ve Güçlü Bir Aileyiz”
HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, “HAK-İŞ’li sendikacı kadın liderler, sizler bizim hayallerimizdiniz. Şimdi ise gerçeklerimizsiniz. HAK-İŞ’li sendikacı kadınlar, Türkiye sendikal hareketinin bu dönemdeki en önemli kazanımlarındandır. Sizlerle büyük ve güçlü bir aileyiz. Dünya emekçi kadınlar gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Mart 2022 Salı