Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Kadın Komite Başkanlarımız ile bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Kadın Komite Başkanlarımız ile bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 7 Mart 2022 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 7 Mart’ta Ankara’da 11. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına katılmak üzere Ankara’ya gelen Şubelerimizin Kadın Komitesi Başkanları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan programa Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Kadın Komitesi Başkan Yardımcılarımız, Zeynep Vildan Gündoğan, Sümeyye Aybike Köksal, Şubelerimizin Kadın Komitesi Başkanları, Muhasebe Uzmanlarımız Tuba Koruç, Merve Köksal, Tis Uzmanımız Elif Karacan Yılmaz, ve Kalite Yönetim Sistemi Uzmanımız Duygu Çetinkaya katıldı.

Programın açılış konuşmasına yapan Kadın Komite Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf, Sendikamızın kadınlara yönelik yürüttüğü projeler, yapılan eğitimler ve kadın komitemizin çalışmalarına ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Her yerde mutlaka aktif ve katılımcı olun ve talep eden olun

Kadın çalışanların Öz Gıda İş bünyesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız Mehmet Şahin,

Bulunduğunuz işyerinde her ne yapıyorsanız mücadelenize oradan başlayarak devam edin. Delege olmaya çalışın, temsilci olmaya çalışın, şube yönetimine girmeye çalışın, genel merkez yönetimine girmeye çalışın, her yerde mutlaka aktif ve katılımcı olun ve talep eden olun. Hakkınızı arayın mücadele edin. Kadınlarla ilgili gayret ediyoruz, emek sarf ediyoruz, ne yaparız, nasıl yaparız da daha fazla bu işin içine katarız diye ama, bu tek taraflı olarak bizim gayretlerimiz ile olacak bir iş değil. Kadınlar da bir şey elde edecekse kendi mücadelesini, kendi gayretiyle kendi elde etmeli. Birileri onlara lütfediyorsa zaten bir anlam yok. Kim lütfediyorsa yarın tekrar elinizden geri alabilir. Yani kazandığınız sizin kendi emeğiniz olması lazım ki başkası sizden onu alamasın. Bu vesile ile de tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” dedi.

Hançeroğlu,”46 yıllık sürede her geçen gün üzerine bir şeyler koyarak gidiyoruz”

Konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ederek başlayan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Konuşmalarınızda hep Öz Gıda İş sendikasının kalitesinden bahsettiniz ama Öz Gıda İş Sendikasının kalitesini arttıran sizlersiniz. Sendikamızın kurulduğu günden bu tarafa geçen 46 yıllık sürede her geçen gün üzerine bir şeyler koyarak gidiyoruz. Yani birbirimize bir şeyler katmak, eksiklerimizi kapatmak, hep beraber bir takım olmak ve sendikamızı Türkiye’de parmakla gösterilen örnek bir sendika haline getirmek için mücadele ediyoruz. Hamdolsun bunda da katkınız hepinizin bizden fazladır. O yüzden övünerek söylüyorum ki biz Türkiye’nin bugün birçok alanda örnek gösterilecek yegâne sendikasıyız” dedi.

Damar, “Daha çok sendikacı kadın, daha çok lider kadın görmeyi hayal ediyoruz”

Genel Başkan Yardımcımız Abdulhalik Damar yaptığı selamlama konuşmasında, “Kadın üyelerin çalışma hayatına ilişkin konularda kapasitelerinin geliştirilerek ve sendikal mücadelenin her safhasında yer almaları sağlanarak, kurumsal düzeyde sendikaların yönetim kademelerinde daha fazla yer almalarının özendirilmesi hedeflenmelidir. Gelecekte Öz Gıda İş’te daha çok sendikacı kadın, daha çok lider kadın görmeyi hayal ediyoruz. Programımıza katılan tüm kadın sendikacılarımızı yürekten kutluyor, bizi sizlerle buluşturan Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke hanıma ve ekibine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Karadağ, “kadınların gayreti olursa birçok şeyi rahatlıkla aşarız”

Kadın emekçilerimizin hak mücadelesinde yanında olmaktan gurur duyuyoruz diyen Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Buraları bir fırsat bilin daima aktif ve katılımcı olun. Yani biz her zaman kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Dediğim gibi öncelikle sizin bu işe bir ilginiz ve isteğiniz olması lazım. Bu olmadıktan sonra biz sizi istediğimiz kadar toplayalım, getirelim, götürelim, eğitimler verelim olmaz. Ama sizin istediğiniz ve gayretiniz olursa birçok şeyi çok rahatlıkla aşarız. Hepinizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum” dedi.

Program, sorulan soruların cevaplanması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Mart 2022 Salı