Şahin, 'tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum'

Şahin, 'tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum'

Şahin, kadınlarımıza toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir dünya diliyorum
Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, mesajında şunları söyledi: “

Tarih boyunca çalışma hayatında ve toplumsal hayatta aktif olarak yararlanmayan kadınlar, hayatın her alanında mücadele ederek hak ettikleri saygıyı kazandılar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü de bu büyük mücadeleyi onurlandıran bir gündür. Ülkemizdeki kadın sorunlarının çözümünün eğitimden yasal düzenlemelere kadar geniş bir yelpazeyi kapsadığı açıktır. Ancak kadının yaratıcı gücünün, zekasının toplumsal yaşama yaptığı pozitif katkının fark edilme zorunluluğu artık yadsınamaz bir gerçektir.

Tüm toplumlarda görülen en belirgin eşitsizlik cinsiyet temelinde ortaya çıkan eşitsizliklerdir. Kadınların birçok toplumda çeşitli hizmetlere ulaşamadıkları, sosyal ve ekonomik gelişmeden yeterince faydalanamadıkları ve bazı durumlarda özgürlüklere sahip olmadıkları veya bu özgürlükleri kullanamadıkları bilinmektedir. Bu nedenle, kadınların çalışma hayatında karşılaştığı haksız koşulları düzeltmek, çalışma hayatına katılımlarını artırıcı uygulama ve politikalar geliştirmek gelişmiş veya gelişmeyi hedeflemiş tüm toplumların temel amaçlardan biri olarak ortaya çıkmaktadır.

Kadınların çalışma hayatının her alanında var olmalarını sağlayabilmek için kendilerine güçlü şekilde destek olmaya ihtiyaç vardır. Hak-İş Konfederasyonumuzla birlikte, kadınların fırsat eşitliği çerçevesinde çalışma hayatına katılımlarının artırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor, politika önerileri geliştiriyor ve kadına yönelik şiddete karşı sayısız etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kadınların iş ve aile yaşamını uyumlaştırmaları amacıyla birçok düzenlemenin hayata geçirilmesi için mücadele veriyoruz. Kadın çalışanlarımız için somut projeler hayata geçirerek kadınların karar almak mekanizmalarında aktif rol oynaması için birçok çalışmalar yürütüyoruz. Bu benzeri destekler ile birlikte kadınların hayatın her alanında olmalarının önündeki engeller birer birer kaldırılacaktır diye umut ediyoruz.

Fedakarlıklarıyla, emeğiyle, alın teriyle, şefkatiyle, merhametiyle dünyayı bizim için yaşanabilir hâle getiren tüm kadınlarımızı gönülden selamlıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Kutluyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Mart 2022 Pazartesi