Avrupa ve Dünyadaki tüm işçi hareketlerini ve STK'ları Ukrayna halkına tam destek vermeye çağırıyoruz'

Avrupa ve Dünyadaki tüm işçi hareketlerini ve STK'ları Ukrayna halkına tam destek vermeye çağırıyoruz'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin 'Avrupa ve Dünyadaki tüm işçi hareketlerini Ukrayna halkına tam destek vermeye çağırıyoruz'

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Rusya’nın Ukrayna’ya yaptığı saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya’nın egemen bir devlet olan Ukrayna’ya yönelik sorumsuz ve sebepsiz saldırısını şiddetle kınıyorum” dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Ukrayna üzerinde egemenlik iddiasında bulunan Rusya’nın tüm dünyaya rağmen, ben yaparım olur anlayışıyla yürüttüğü saldırgan ve işgalci politikası, dünya barışı için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Bu saldırı, başta bölgemizin istikrarı olmak üzere dünyada barış ve güvenliği sarsabilecek oldukça tehlikeli bir adımdır.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik bu sebepsiz ve haksız saldırısı, milyonlarca insanın hayatını ciddi bir şekilde tehlikeye attığı gibi sınırların güç kullanılarak değiştirilmesi uluslararası hukuk ve BM kararlarının temel ilkelerinin ihlali anlamına da geliyor.

Uluslararası hukuka aykırı gördüğümüz bu işgal girişimi bölgeye asla huzur, güven, barış ve istikrar getirmeyecektir. Söylenmesi gereken söz, zulmün ve işgalin önüne geçecek güç bir an önce ortaya konulmalıdır. Ukrayna halkına yönelik bu imha saldırılarının derhal durdurulması için sadece işe yaramaz cılız birkaç söz değil, somut etkili girişimlerde bulunulmalıdır.

Öz Gıda İş Sendikası olarak savaşın kazananı olmayacağını bir kere daha hatırlatırken Ukrayna'nın siyasi birliği, egemenliği ve uluslararası kabul görmüş sınırları içinde bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, birliğini ve egemenliğini desteklediğimizin altını çiziyor, Avrupa ve dünyadaki tüm işçi hareketlerini, STK’ları ve hükümetleri Ukrayna halkına tam destek vermeye çağırıyoruz."

Rusya'nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetlerini tanıma kararını, Kırım'ın yasadışı ilhakını reddettiğimiz gibi reddediyor ve iptali için çağrıda bulunuyoruz.

Öz Gıda İş, tüm Ukrayna halkına, desteğini ve dayanışmasını göstermektedir. Buradan bir kez daha Rusya’nın yasadışı işgalini kınıyor ve askeri müdahalenin derhal durdurulması, birliklerin Ukrayna'dan çekilmesi ve diplomasiye geri dönülmesi konusunda ısrar ediyoruz.

Bir kınama da Rusya ve Ukrayna’yı savaşa kışkırtan Batı Ülkelerine
Aylardır Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi için zemin hazırlayıp kışkırtan batı ülkeleri Ukrayna’yı bir kez daha yalnız bırakmıştır. Ama unutmayın ki, bölgedeki can veren masum insanların kanı sizin elinize de bulaşmıştır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba