FETÖ'DEN 'HAK-İŞ'Çİ KIYIMI

FETÖ'DEN 'HAK-İŞ'Çİ KIYIMI

HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Orkide Küçükbay Yağ ve Deterjan AŞ'de çalışan 11 üyelerinin işten çıkarıldığını söyledi.

Türkiye'yi darbe yoluyla efendileri için işgal girişiminde bulunan FETÖ'cü hainlerin ayakta kalan her bireyi, birimi, kurum ve kuruluşu tehdit olmayı sürdürüyor. Bunun son örneği HAK-İŞ'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası üyelerine uygulanan işçi kıyımı oldu.

Orkide Küçükbay Yağ ve Deterjan AŞ'de çalışan 11 Öz Gıda-İş Sendikası üyesi işten çıkarıldı. Bunun üzerine Sendika, Fabrika önünde direnişe başladı.

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 6 aydır örgütlenme çalışması yürüttükleri Orkide Küçükbay Yağ ve Deterjan AŞ'de, işkolu tespiti talebinde bulunmuş ve 17 Şubat 2017 tarihli Resmi Gazete'de işyerinin Gıda işkolunda olduğuna dair karar yayınlandığını hatırlatarak, "Aynı günün akşamı Fabrikanın yüzde 50'si fazla mesaili çalışmasına rağmen Fabrika yönetimi, Sendikamız üyesi 11 işçiyi ekonomik sebepler gerekçesiyle işten çıkardı" dedi.

Mehmet Şahin haksız işten çıkarmayı sert dille eleştirerek şunları söyledi:

"Orkide Küçükbay Yağ ve Deterjan AŞ'de çalışan 11 arkadaşımız sendikalı oldukları ve sendikal örgütlenmede aktif görev aldıkları için işten atılmıştır. İşveren Anayasada güvence altına alınan sendikal örgütlenme özgürlüğünü hiçe saymaktadır.

Öz Gıda-İş Sendikası olarak işten atılan arkadaşlarımızın tekrar işbaşı yapması talebiyle 20 Şubat 2017 Pazartesi saat 08:00 itibari Kazım Dirik Caddesi No: 102 Bornova adresindeki fabrika önünde işten atılan arkadaşlarımızla direnişe başladık.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan "FETÖ/PDY" soruşturması kapsamında Küçükbay Şirketler Grubu'nun sahibi Ahmet Küçükbay tutuklanırken şirkete de OHAL kapsamında İzmir Defterdarı Tamer Utkucu kayyum olarak atanmıştı. Fabrika yönetimine TMSF tarafından atanan kayyum, mücadelemizin tavrını belirleyecektir.

İşsizliğe son vermek amacıyla istihdam seferberliği başlatılırken, devletin atadığı kayyum tarafından işçilerin sendikal sebeplerle işten atılmasını anlamak mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sesleniyoruz; 15 Temmuz'da vatanı için canını tanklara siper eden işçilerin FETÖ artıkları tarafından işinden edilmesini kabul etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bu feryadımızı duymasını bekliyoruz."

Kaynak: Ankhaber

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2017 Pazartesi