​Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den '24 Kasım Öğretmenler Günü' mesajı

​Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den '24 Kasım Öğretmenler Günü' mesajı

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, "Öğretmenliğin dünyanın en kutsal ve en kadim mesleklerinden biri olduğunu söyleyerek, “bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılmasında en önemli görevi üstlenen değerli öğretmenlerimizin her daim yanında yer alacağız” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Milletlerin kaderini belirleyen en önemli unsurlardan birisi hiç kuşkusuz eğitimdir. Eğitimin başta neslin ihyası olmak üzere bilim, kültür ve fen alanındaki başarıları tarih boyunca, medeniyetlerin yükselişini de düşüşünü de tayin eden unsur olmuştur.

Öğretmenlik bugün dünyanın her yerinde en kutsal ve en kadim mesleklerinden birisi olarak görülmektedir. İlk çağlardan beri insanoğlu kendisine bir şeyler öğreterek öncelikle yaşamlarının idamesini kolaylaştıranlara, sonraları ise yetiştirilmesinde ve dünyayı anlama ve algılama çabasına destek olanlara karşı bir saygı beslemiştir. Bu katkı sonucu öğretmenlik mesleği hem toplumsal yaşamda hem de insanların gönlünde önemli bir yere oturmuştur.

Eğitimde, öğretimde, ülkemizin kalkınmasında ihtiyaç duyulan nitelikli insanları yetiştirecek olan öğretmelerimiz sorumluluklarını daima sorunlarından üstün tutmuştur. Yüksek vazife bilinci içinde çalışan öğretmenlerimiz bazen zor şartlar altında, imkansızlıklar altında, bazen de zor bölgelerde görevler yapmaktadır. Bugün Türkiye, dünyanın saygın devletlerinden biri haline geldiyse bunda en önemli pay bu fedakâr öğretmenlerimiz sayesindedir.

Öğretmenlerimiz bir milletin geleceği, neferi, yarınların umudu olmuştur. Bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılmasında en önemli görevi üstlenen değerli öğretmenlerimizin Öz Gıda İş Sendikası olarak her daim yanında yer alacağız. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında fedakârca çalışarak bu kutsal görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin ve kendisi de bir öğretmen olan sevgili eşimin Öğretmenler Günü'nü içtenlikle kutluyor, umutlu yarınlar için her birine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Kasım 2021 Salı