Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Cumhuriyetimizin 98. Yıldönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet ŞAHİN, “Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle ekonomik büyümeyi gerçekleştirerek kalkınmış, terörün konuşulmadığı, Cumhuriyetin 98 yıllık şanına uygun güçlü anayasa ile taçlandırılmış bir demokrasi talep ediyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyetin ilanının 98. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Bugün Türkiye’de “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” kuralını, devlet yönetimine en belirgin şekliyle yerleştiren ve demokrasimizi taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 98’nci yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.

Yokluğun, işgalin pençesinde var olma mücadelesi veren büyük Türk milleti, Savaş ve yıkım yıllarından sonra Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkmış, Atatürk’ün önderliğinde milletin bağımsızlığını perçinleyen Cumhuriyetimiz ile yeniden ayağa kalkmıştır. 98’nci yılını kutladığımız Cumhuriyet, bağımsızlığından asla taviz vermeyen aziz milletimizin verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun ve vatan sevgisinin bir eseridir. Her alanda ilerleyişin kaynağı, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesidir. Bir asra yaklaşan zaman diliminde Cumhuriyetimizin kat ettiği mesafe, hepimiz için büyük bir iftihar vesilesidir.

Ülkemizin 98 yıllık kazanımlarının arkasında toplumumuzun dayanışmayı esas alan ve birliktelikten doğan güven duygusu yatmaktadır. Millet olarak, milli mücadele döneminde olduğu gibi umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyor, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz.

Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına doğru ilerlerken, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de başta ülkemiz olmak üzere Cumhuriyetimizin teminatı gençlerimize ihtiyaç duyduğu her alanda dayanışma ruhunu ve desteğimizi iletmeye devam edeceğiz.

Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle ekonomik büyümeyi gerçekleştirerek kalkınmış, terörün konuşulmadığı, Cumhuriyetin 98 yıllık şanına uygun güçlü anayasa ile taçlandırılmış bir demokrasi talep ediyoruz. Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümünün, Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba