Öz Gıda İş Sendikası 2. Grup İşyeri Sendika Temsilci Eğitim Semineri başladı

Öz Gıda İş Sendikası 2. Grup İşyeri Sendika Temsilci Eğitim Semineri başladı

Çaykur Genel Müdürlüğü ve Bağlı Fabrikalar ile Genel Merkez Şube’mize bağlı Et ve Süt Kurumu, Abalıoğlu Lezita, Özgörkey, Tarım Kredi Yem, Tariş, Bakpiliç, Aynes ve Meray Yağ işletmelerinde çalışan işyeri sendika temsilcilerimizin katıldığı 2. grup eğitim seminerimiz 25 Ekim 2021 tarihinde Bolu’da başladı.

Seminere Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra Doğu Karadeniz Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Genel Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Rize Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.

Temsilcilerimizin 2. grubu için 25 Ekim tarihinde başlayan programın açılışına katılan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, burada yaptığı konuşmada eğitim işyeri sendika temsilcilerimiz için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Üye ve temsilcilerimiz ile sendikamız arasındaki ilişkilerin gittikçe güçlendiğini, sendikal bağların daha da gelişip derinleştiğini belirten Şahin, Öz Gıda İş sendikasının ve teşkilatının sorumluluğunun 30 gün çalışıp bir günlerini aidat olarak ödeyen arkadaşlarımıza karşı olduğunu söyledi.

Sendikaların patronu işçilerdir dolayısıyla biz de onların hizmetkarıyız diyen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

Sendikamız yıldız gibi parlamaya devam eder
Bu sendikanın düsturu tamamen ehliyet ve liyakat ölçeklidir. İyi hizmet edenler başarılı olmaya devam ediyor, iyi hizmet etmeyenler yerlerini başka arkadaşlara bırakıyor bu bütün kademeler için geçerlidir en fazla ben genel başkan için geçerlidir, genel merkez için geçerlidir, şube başkanlarımız için geçerlidir, temsilcilerimiz için geçerlidir. Seçimle gelen her yerde bu ilke tavizsiz olarak uygulanıyor ve uygulanmaya devam edecek. Hepinizi seviyoruz hepinizle eşit mesafedeyiz, böyle olursa Öz Gıda İş sendikası devam eder ve başarılı olur ve sendikamız yıldız gibi parlamaya devam eder” dedi.

Gıda işkolunda 8 ana kategoride sınavla belgelendirme yapıyoruz
Türkiye’de açık ara proje yapan ve üreten bir sendika olduğumuzun altını çizen Şahin, “Bunların büyük kısmı Avrupa birliği fonlarından, Türkiye’deki çalışma bakanlığının ve benzeri kuruluşlarının fonlarından finanse ediyoruz. Biz Türkiye de ilk TSE alan sendikayız. TSE’li bir sendikayız. TSE’ye müracaat ettiğimiz de onlarda şaşırdı. MESYEB diye iktisadi bir teşebbüsümüz var. Meslek standartlarının yazılması, yeterlilik süreçlerinin oluşturulması aşamalarını yaklaşık 7-8 yıldır yürüttüğümüz faaliyetlerimiz sonucunda bitirdik, Türkiye de Gıda iş kolunda AB kriterlerine uygun 8 ana kategoride sınavla belgelendirme yapıyoruz. Sınavı geçenlere sertifikalarını veriyoruz. Bu Sertifika Türkiye de ve bütün Avrupa ülkelerin de kabul ediliyor.

Sendikamız “arabuluculuk” merkezini kurarak yine bir ilke daha imza attı
Bir başka girişimimiz, bildiğiniz gibi arabuluculuk müessesesi getirildi, özellikle çalışma hayatında meydana gelen anlaşmazlıklarda mahkeme sürecinden önce arabulucular devreye girecek. Sendikamız tüm sendikalar içerisinde ilk arabuluculuk merkezini kurarak yine bir ilke daha imza attı. Artık sendikamızın genel merkezi girişinde “uzlaşı hukuk, arabuluculuk & danışmanlık” adı altında bir kuruluşumuz var.  Sadece üyelerimize değil, diğer işkollarında çalışan tüm işçi arkadaşlarımıza hizmet verecek.  Bu da Öz Gıda İş’in yüz akı işlerden birisi oldu” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin konuşmasının son bölümünde sendikamızın yeni mobil uygulaması hakkında bilgi verdi. Tüm fabrikalarda üyelerimizin tamamının mobil uygulamamızdan haberdar olması ve kullanabilmesi için gerekli duyuruların yapılmasını söyleyen Şahin, sizlerden istirham ediyorum bütün işyerlerinde kendinize görev edinin bütün işçi arkadaşlarımızın bu uygulamayı indirmesini sağlayın dedi.

Şahin, konuşması sonrasında temsilcilerimiz tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.
Daha sonra Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ da “eğitim semineri” hakkında kısa birer konuşma yaparak temsilcilerimizi selamladı.

Program,
Sendikamızın deneyimli kadrosundan ve akademisyenlerin destek vereceği eğitime, toplamda 120 temsilci katıldı. Eğitim programı süresince temsilcilerimiz “İletişim ve bilgi paylaşımı, yönetim kalitesi algıları, çalışma motivasyonları, toplu iş sözleşmesi kanunu, iş kanunu, iş kazalarını etkileyen faktörler ile sendika temsilcilerinin çalışma ilkesi ve görevlerine” ilişkin farklı konularda, eğitim görecek.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Ekim 2021 Salı