Hançeroğlu, “gıda sektöründe örgütsüz işçi bırakmamayı ilke edindik”

Hançeroğlu, “gıda sektöründe örgütsüz işçi bırakmamayı ilke edindik”

Öz Gıda İş Gıda Sektörüne yönelik özel bir örgütlenme stratejisiyle yeni üyeleri ve yeni işyerlerini bünyesine katarak, her geçen gün gücünü arttırmaktadır.

Sendikamız, yaptığı başarılı örgütlenme çalışmaları ile Bergama’da kurulu ATP Koza Gıda Tarım Hay. San. ve Tic. A.Ş. ve Uşak’ta kurulu bulunan Çobanoğlu Süt Fabrikasında kısa zamanda örgütlenmiş, işçi arkadaşlarımızın tamamını üye yaparak süreci başlatmıştır. Bu süre zarfında ATP Koza Gıda ile başarılı bir sözleşmeye imza atan sendikamız, Çobanoğlu Süt fabrikası ile de toplu iş sözleşmesi imzalama aşamasına gelmiştir.

Örgütlenme çalışmalarımız hakkında değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, “Biz Öz Gıda İş Sendikası olarak, ülkemizde gerek sendikal örgütlülüğün güçlendirilmesi gerekse milyonlarca örgütsüz emekçinin sendikal örgütlenme kapsamına alınarak hak ve çıkarlarının geliştirilmesi, çalışma koşullarının düzeltilmesi, riskli ve zor çalışma koşullarına sahip olan ve emek sömürüsünün üst düzeyde olduğu gıda sektöründe örgütsüz işçi kalmaması için çalışmak ilkemiz olmuştur” dedi.

Öz Gıda İş’in, son yıllarda başlattığı örgütlenme atağı ile, gıda sektöründe çalışan emekçileri sendikamıza kazandırarak önemli bir başarı elde ettiğini söyleyen Hançeroğlu, “bu başarısını yeni yeni işyerlerinde örgütlenerek sürdürüyor" diye konuştu.

Hançeroğlu, ATP Koza Gıda’da kısa zamanda gerçekleştirdiğimiz örgütlenme ve imzaladığımız toplu sözleşmeyle sosyal hak ve ücretlerde çok önemli kazanımlar elde ettiğimizi söyleyerek, “İmza altına aldığımız toplu iş sözleşmemizin belki de en büyük kazanımı, üyelerimizin ilk kez sendikal güvence altında sözleşmesine kavuşmasıdır” şeklinde konuştu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Eylül 2021 Perşembe