Şube başkanlarımıza yönelik ‘etkin müzakere yönetimi’ eğitim programımız tamamlandı

Şube başkanlarımıza yönelik ‘etkin müzakere yönetimi’ eğitim programımız tamamlandı

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle birlikte sendikamızın Şube Yöneticilerine yönelik 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihlerinde yüz yüze gerçekleştirilen Eğitim Programımız, başarı ile tamamlandı.

Genel Başkan Yardımcılarımız Abdulhalik Damar ve Sultan Murat Karadağ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen programa Ankara Şube Başkanımız  Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, Genel Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcıları Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Eğitmen Şafak Keklik, İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar ve Uzmanımız Zeynep Vildan Gündoğan katıldı.

Sendikamız başarısını eğitim vererek yetiştirdiği kadrolarına borçludur
Eğitim Programının açılış konuşmasını gerçekleştiren sendikamız Genel Başkan Yardımcısı Sultan Murat Karadağ, programın fayda sağlamasını ve başarılı geçmesini dileyerek, yüz yüze iletişimde ilk basamak olan şube başkanlarımız ile işyeri sendika temsilcilerine yönelik eğitimlere verdiğimiz önemin altını çizdi. Karadağ, “Toplumların en temel ihtiyacı olan eğitim özellikle sivil toplum örgütleri içinde hayati önem taşır. İşte bizi biz yapan ve kuruluşumuzdan bugüne, değişmeyen ilkelerimizin başında ara vermeden devam ettirdiğimiz eğitimlerimiz gelir. Eğitim konusu sendikamızda o kadar kurumsallaşmıştır ki, temsilcilerimizden şube yöneticilerimize, şube başkanlarımızdan genel merkez yöneticilerine kadar her kademe sürekli eğitim içerisindedir. O yüzdendir ki sendikamız bütün başarılarını, gerekli tüm alanlarda eğitim vererek yetiştirdiği kadrolarına borçludur.” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin de, eğitim programına video konferans yöntemiyle katılarak katılımcıları selamladı ve başarılar diledi.

Eğitim Programının ilk günü,

‘İçerisinde birçok uygulamayı barındıran yeni yazılımımızın tanıtımı’ ile başladı.
Hem teşkilatımızın hem üyelerimizin hem de kardeş sendikalarımızın rahatlıkla kullanabileceği, sendikalarına adapte edebileceği, kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlayacak bu önemli projemizin tanıtımı ve kullanımının anlatılmasını içeren programda eğitmen olarak programı yazan Ümit Çayıroğlu yer aldı.

Programda; üyelik, aidat ve toplu iş sözleşmesi prosedürü takip süreçlerini ve mobil uygulamanın içeriği ve kullanımı anlatıldı.

Programın ikinci ve üçüncü günü,

Eğitmenimiz Şafak Keklik hocamızın toplu iş sözleşmeleri ve müzakere teknikleri konularını içeren programıyla devam etti.  Program devamında;

“Müzakerenin tanımı, başarılı müzakereciler nasıl ikna eder, ikna ve altı yasası, müzakerede tipolojiler ve davranış kalıpları, müzakerede iletişim, nörolojik kanallar, konuşmanın gücü, müzakerede beden dili, müzakerenin temel kavramları, anlaşamamanın maliyeti, taviz ticareti, baskı, beklenti, tatmin, anlaşma alanı, açılış ve kalkış, müzakere süreci, hazırlık - temeli oluşturmak - sondaj - pazarlık ve tamamlama, müzakere stratejileri, hükmetme - iş birliği - ortayı bulma – kaçınma, müzakere taktikleri”

eğitimi ile katılımcılara temel müzakere bilgi ve becerilerinin kazandırılması, müzakere süreçlerini nasıl yönetmeleri ve bu süreçte nasıl ilerlemeleri gerektiğine ilişkin farkındalığa sahip olabilmeleri ve katılımcıların müzakerenin seyri üzerindeki kontrollerini arttırabilmelerine katkı sağlandı.

Eğitim programlarımız hizmet sendikacılığımızı daha diri tutacaktır
Eğitim programının hazırlanmasında emeği geçen genel merkez yöneticilerine, eğitmenlerimize, fedakarlık yaparak eğitimlere katılan şube başkanlarımıza teşekkür eden Genel Başkan Yardımcımız Abdulhalik Damar, “Teşkilat eğitimini çok önemsiyoruz. Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitim çalışmalarımızın başlamasından büyük memnuniyet duyuyorum. Amacımız, iyi bir eğitim ile daha nitelikli bir sendikacılığın yapılması, sendikal bilincin artması, eğitimli sendikalı ve güçlü işçilerin çoğalması için mücadele vermek. Bugüne kadar şube başkanlarımız, şube başkan yardımcılarımız ve temsilcilerimizle devam ettirdiğimiz eğitim programlarımız hizmet sendikacılığımızı daha diri tutacaktır. Bu bağlamda, 2021-2022 bizim için eğitim yılı olacak.” dedi.

Program sonunda genel başkan yardımcılarımız ve eğitmenimiz tarafından katılımcılara sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çektirildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Eylül 2021 Pazar