Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında “Toplumun en büyük beklentisi barış, demokrasi, hukuk ve refahtır. Türk milleti birlik ve bütünlük içinde dünya ile bağı güçlü, dışa açık, ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını gerçekleştirmiş büyük ve lider bir Türkiye için çalışmaya devam edecektir” dedi.

Şahin, büyük zaferin 99. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Değerli Emekçi Kardeşlerim,

Milletimiz, kültür ve medeniyeti, inanç ve cesareti, fetih ve şanlı zaferleriyle tarihe çok önemli notlar düşmüştür. Bugün, tarihimizdeki çok önemli bir kilometre taşı olan ve milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıldönümünü hep birlikte coşku içerisinde kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Türk Milleti, 26 Ağustos 1922’de başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Türk tarihinin en görkemli zaferlerinden birisi olarak kabul edilen büyük taarruz ile bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içerisinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını tüm dünyaya ispat etmiştir.

Büyük Zafer’den iki yıl sonra Mustafa Kemal Paşa, Başkomutan Meydan Muharebesi’ni sevk ve idare ettiği Zafertepe’de 30 Ağustos 1924 tarihinde Büyük Zafer’in önemini şu şekilde ifade etmiştir. “... Hiç şüphe etmemelidir ki yeni Türk devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri burada atıldı. Ebedî hayatı burada taçlandırıldı. Bu sahada akan Türk kanları, bu semada uçuşan şehit ruhları, devlet ve cumhuriyetimizin ebedî muhafızlarıdır...”

Değerli Arkadaşlarım,

30 Ağustos, dünya tarihine damga vuran milletimiz ülkesini her şeyin üzerinde tuttuğunu yaptıklarıyla kanıtlamıştır. Ancak bir ülkeyi sevmek demek sadece topraklarımız işgal edildiğinde cepheye koşmak değildir, aynı zamanda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmak demektir.

İşte bu gerçeklerin ışığında bizler Öz Gıda-İş Sendikası olarak, işçi ücretleri üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesini istiyoruz, güçlü bir milli para istiyoruz, üreten ve ürettiğini ihraç eden bir ekonomi istiyoruz, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarının eksiksiz uygulanmasını istiyoruz, kayıt dışı istihdamın ve göçün önlenmesini istiyoruz, daha fazla yatırım ve istihdam istiyoruz, daha müreffeh bir Türkiye istiyoruz.

Bu vesileyle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan ve ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Ağustos 2021 Pazar