Ankara Şube Temsilciler Meclisi Sendikamız Genel Merkezi toplantı salonunda yapıldı

Ankara Şube Temsilciler Meclisi Sendikamız Genel Merkezi toplantı salonunda yapıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar ve Sultan Murat Karadağ, 25 Ağustos 2021 tarihinde yapılan Ankara Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına katılarak işyeri sendika temsilcilerimiz ile bir araya geldi.

Ankara Şube Başkanlığımız, 2021 yılının ilk Temsilciler Meclisi Toplantısını sendikamız genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Yönetim Kurulumuzun yanı sıra, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcılarımız İlhan Öztürk, Gencay Demir, Fatih Öztürkten ile Ankara Şubemizin örgütlü olduğu Ülker Bisküvi, AOÇ, Ankara Halk Ekmek, Aytaç, ESK Genel Müdürlük, Sincan ve Yozgat Kombina, Hero Baby, Unmaş ve Marsa Yağ işyerlerinde çalışan işyeri sendika Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, temsilcilerimize hitaben yaptığı konuşmasında dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeleri ve kronikleşmiş sorunlarımızı değerlendirdi. Konuşmasının ikincisi kısmında Pandemi nedeni ekonomideki dalgalanmalardan bahseden Şahin, buna paralel olarak işletmelerin durumu, işsizlik oranları, hastalığın seyri ve aşılanmadaki son durum hakkında rakamlar vererek bu sorunlara yönelik insani ve sendikal anlamda bakış açımızı anlattı.

Ayrıca kayıt dışı, çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, kıdem tazminatı, mevsimlik işçilerin durumu, sendikamızın örgütlenmedeki başarısı, EYT, müzakeresi devam eden ve imzalanan toplu iş sözleşmeler ile yapılacak eğitimlerimiz hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, temsilcilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

Genel Yönetim Kurulumuzun toplantıdan ayrılmasından sonra, çalışma hayatında yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca işletmelerdeki sorunlar ve talepler, yeni bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmeler, şubenin yaptığı faaliyetler, örgütlenmeler ve yapılması planlanan sosyal aktiviteler masaya yatırıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba