Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘sel felaketi nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız için kahrolduk’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘sel felaketi nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız için kahrolduk’

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Batı Karadeniz bölgesi ve Sinop’ta etkili olan yağışlar sebebi ile meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

Son zamanlarda iklim değişikliği kaynaklı dev orman yangınları, aşırı yağış ve şiddetli rüzgarların yol açtığı sel felaketlerinde de büyük oranda artış gözlemliyoruz. Baharın sonundan bu yana dünyanın hemen her yerinden üst üste gelen sıcaklık rekorları, orman yangınları, sel baskınları iklim değişikliği politikalarının derhal değişmesi gerektiğinin en önemli ispatı olarak görülmelidir. Bir an önce BM’in, uluslararası şirketlerin, uluslararası örgütlerin, sivil toplum örgütlerinin ve nihai olarak devletlerin birlikte sorumluluk üstlenmeleri elzem haline gelmiştir.

Gereken önlemler işbirliği içinde alınmazsa ve insanlar tarafından doğaya yapılan tahribat devam ederse “doğal afet” diye bahsedilen sel, yangın ve benzeri afet haberlerine önümüzdeki günler, aylar ve yıllarda daha sık tanık olmamız kaçınılmaz olacaktır.

Maalesef felaketlerin yaşandığı bu dönemde ülkemiz de bundan nasibini fazlasıyla aldı. Birçok şehrimiz rekor yağışlar sebebiyle sular altında kaldı. Hiç görmediğimiz devasa büyüklükte orman yangınları ile boğuşuyoruz. Tüm bu felaketler beraberinde, mali kayıplar bir yana can kayıplarını da getiriyor. Tam ülkemizin güneyindeki orman yangınlarını söndürdük diye sevinirken bu sefer de batı Karadeniz bölgemizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle yitirdiğimiz canlarımız için kahrolduk.

Öz Gıda İş Sendikası yönetimi olarak bölgede yaşanan sel felaketlerinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan (c.c) rahmet, yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Temennimiz, kayıp olan 1 vatandaşımız için yapılan arama çalışmaların da olumlu sonuçlanmasıdır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma