Türk enerjisi

Türk enerjisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Türkiye ile Azerbaycan’ın, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin yanı sıra TANAP Projesi’nde de işbirliği yaptığını belirtti. “İnşallah, fazla sürmeyecek, kısa bir zaman sonra artık Azeri gazı buradan Avrupa’ya kadar akmaya başlayacak. Bu tabi birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Zagulba Sarayı'nda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı. Başbaşa görüşmenin ardından iki lider Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık etti. Daha sonra iki lider ortak basın açıklaması yaptı. "Şu anda biz tabi farklı bir ülkede değiliz, evimizdeyiz" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, şöyle dedi:

BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR!
"Artık sadece belli alanlarda kıtaları birbirine bağlamıyoruz. Aynı zamanda enerji hatları noktasında da sürekli olarak birbirine bu tür bağlantıların kurulması Türkiye-Azerbaycan arasındaki bu bağlılığın, bu dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. TANAP, bunun en güzel örneğidir. İnşallah, fazla sürmeyecek, kısa bir zaman sonra artık Azeri gazı buradan Avrupa'ya kadar akmaya başlayacak. Bu tabi birilerini rahatsız etmiyor değil, ediyor. Malum Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu yapılırken de 'Yok canım, bunu nasıl yapacaksınız, bunun olma ihtimali yoktur" diyenler vardı. Ama işte açılışını yaptık ve trenimizi yolcu ettik. İnşallah bundan sonra yüzbinlerce insan sadece Bakü-Tiflis-Kars değil, öyle bir gün gelecek ki ta Pekin'den Londra'ya kadar bu hattı kullanma nasibi olacak. Bunları inşallah göreceğiz..." Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise "Güçlenen Türkiye bizim gücümüzü arttırır. Aziz kardeşimin liderliği sayesinde Türkiye dünya çapında bir güce sahiptir. Bu dostları sevindiriyor, düşmanları ise üzüyor. Biz isteriz ki dostları sevinsin. Türkiye ve Azerbaycan'ın birliği, kardeşliği ebedi olacak" şeklinde konuştu

ANLAŞMA İMZALANDI
Toplantıda Türkiye ile Azerbaycan arasında yüksek öğretim alanında işbirliği protokolü, eğitim alanında işbirliği anlaşması, tercihli ticaret anlaşmasının imzalanmasına dair mutabakat zaptı, savunma sanayii alanında işbirliği anlaşması, yem bitkileri tohum üretimi ve sertifikalandırması alanında işbirliğine dair anlaşma ve Yüksek Düzeyli Strateji İşbirliği Konseyi 6'ncı Toplantı Protokolü imzalandı.

GARDAŞLIK OKULU
Cumhurbaşka nı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı Bakü Türk Lisesi'nin yeni binasının açılışını yaptı. Törende bir konuşma yapan Emine Erdoğan, "Sizler geleceğimizin mimarı olacaksınız. İnanıyorum ki sadece akademik ve mesleki başarıya değil, dünyanın ihtiyacı olan merhamete, vicdana ve sevgiye de yatırım yapacaksınız" dedi.

Hasan AY

Kaynak: Takvim

 
Yayımlanma Tarihi: 1 Kasım 2017 Çarşamba