Sendikamızdan büyük bir başarı daha Abalıoğlu Lezita emekçilerinin tercihi Öz Gıda İş oldu

Sendikamızdan büyük bir başarı daha Abalıoğlu Lezita emekçilerinin tercihi Öz Gıda İş oldu

Yem ve Beyaz Et pazarının önde gelen markası Abalıoğlu Lezita’da artık Türkiye’nin Lider Sendikası Öz Gıda İş var!

Sendikamız Öz Gıda İş, Kemalpaşa İzmir’de kurulu bulunan Türkiye’nin en önemli piliç eti üreticilerinden biri olarak faaliyet gösteren Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş.’de örgütlenme çalışmalarını başarıyla tamamlayarak gerekli üye çoğunluğunu sağladı.

Lezita işçisinin büyük bir güvenle ve özveriyle gerçekleştirdiği üyelik işlemlerinin hızla tamamlanmasıyla Türkiye’nin en büyük beyaz et markasında artık sendikalı düzen başlıyor.

Abalıoğlu Lezita Gıda’da çalışan yaklaşık 2.600 çalışanın tamamına yakınının Öz Gıda İş Sendikası çatısı altında örgütlendiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, şunları kaydetti: 1969’dan bu yana hizmet veren Türkiye’nin yem sektöründeki ilk ve lider firması olan, ABALIOĞLU Grubu’nun en önemli yapıtaşlarından biri olan Lezita Gıda’da, sendikamız tarafından yürütülen örgütlenme çalışmalarında süreç başarı ile tamamlandı. Böylece toplu iş sözleşmesi sürecini başlatmak için gerekli çoğunluk sağlanmış oldu. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun ilgili maddesine istinaden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 29 Temmuz 2021 tarihi itibariyle yetki tespiti başvurusunda bulunarak toplu iş sözleşmesinin imzalanması için ilk adımı attık.

Abalıoğlu Lezita Gıda San. A.Ş. bünyesinde çalışan tüm emekçilerimize ve Abalı işverenliğine hayırlı olmasını temenni ediyor, Lezita’yı Öz Gıda İş ailesine katmak için gece gündüz demeden çalışan Başta Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün olmak üzere örgütlenme uzmanlarımız, Hüseyin Zorlu, Egemen Karadeniz’e ve örgütlenme çalışmasının her aşamasında yer alarak destek veren Şaziye Eren ve Güler Çakır’a gönülden teşekkür ediyoruz.

Öz Gıda İş Sendikası örgütlenme çalışmalarına hız kesmeden devam ederek Gıda İşçilerinin sesi olmaya devam edecektir.

Türkiye’yi Örgütlüyoruz!

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe