Kurucularımız ile buluşmamızda duygu dolu anlar yaşandı

Kurucularımız ile buluşmamızda duygu dolu anlar yaşandı

45 yıl sonra kurucularımızla el ele, omuz omuza olmanın coşkusunu yaşadık.

Genel Yönetim Kurulumuz, 26 Mayıs 1976 tarihinde Sivas’ta Öz Gıda İş Sendikasının temellerini atan kurucularımızla tam 45 yıl sonra 28 Temmuz 2021 tarihinde ilk kez bir araya geldi. Yönetim Kurulu Üyelerimizle Kurucu Üyelerimizin Sivas’taki buluşması duygu dolu anlara neden oldu.

Kurucularımız ile buluşmamızda’, Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Merhum Kurucu Genel Başkanımız Mustafa Noyan adına damadı Cemal Çalı, Kurucu Genel Başkan Vekilimiz Ahmet Turan Taşköprü, Kurucu Genel Sekreterimiz Abdullah Turan, Kurucu Genel Eğitim Sekreterimiz Cahit Güldil, Kurucu Genel Mali Sekreterimiz Salim Pınar, Kurucu Üyelerimiz Hulusi Benli, Osman Geldi, İhsan Baydaş, Kurucu Sivas Şube Başkanımız Üzeyir Türker, Üyelerimiz Sûzi Kale, Gazi GözükaraÖz Demir İş Sendikası Kurucu Genel Sekreteri Abdurrahman Genç, Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli ve İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar yer aldı. 

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Kurucularımızın rehberliğindeki kutlu yürüyüşümüzün yarım asrı bulduğunu ifade ederek, “Bir’le başladık, ‘on binleri’ aştık, 50 bine yürüyoruz. ‘1976’da kurduğunuz Öz Gıda İş, şimdi Türk sendikal tarihine damgasını vuruyor. Geldiğimiz bu güzel noktayı sizlere borçluyuz. İçinde bulunduğumuz an, “geçmişi ve geleceği” bünyesinde taşıyor. Bugün geldiğimiz noktadan yarınlara umutla bakabiliyorsak, dünü yazan siz kahramanlar sayesindedir” dedi.

Kuruluş yıllarında, 1976’lı yıllarda yaşanan sıkıntılara, çekilen çilelere dikkat çeken Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: O zamanın şartlarında tüm maddi sıkıntılara rağmen onurlu duruşunuz ve ortaya koyduğunuz ilkelerle bu emek ocağını var ettiniz. O günden bugüne kadar verilen haklı mücadelede gerek birtakım özgürlükler alanında ve gerek mağduriyetlerin giderilmesinde ve gerekse bugüne kadar elde edilen kazanımlarda hayra vesile oldunuz, köprü oldunuz. Öz Gıda İş bugün hala o ilkeler ışığında geleceğe emin adımlarla yürüyor. Bugün gelinen noktada siz gönül dostlarımızın vermiş olduğu destek ve katkılarla dev bir çınara dönüşen Öz Gıda İş, bugün Türkiye’nin gıda iş kolundaki en büyük sendikası olmuştur. 45 yıl önce, alın teri için yola çıkanların, kendi değerleri üzerinde onurla yürüyen sizlerin izinde biz de yılmadan mücadele ediyoruz. Bu vesile ile sendikal mücadelede öncümüz olan, büyük emekler veren sizlere ve tüm kurucularımıza yönetim kurulum adına şükranlarımızı sunuyor, bugün aramızda olmayan yitirdiğimiz kurucularımız ve üyelerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in duygu yüklü ve anlamlı konuşmasının adından Kurucu Sivas Şube Başkanımız Üzeyir Türker, Hak İş Konfederasyonunun üzerinde fabrika ve minare resmi bulunan ilk logosunun yer aldığı rozeti Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yakasına takarak şunları söyledi. “İçerisinde birçok değeri barındıran bu logo sıradan bir logo değil, içerisinde bulunan sembollerden fabrika ve tüten bacası emeği, cami minaresi ise maneviyatı temsil ediyor, bu değerlere sıkı sıkıya sarılmanızı ve devam ettirmenizi diliyorum. Bu bir bayrak yarışıdır, bu bayrağı bugün burada başkanıma devrediyorum” dedi.

Diğer kurucu üyelerimiz de hatırlanmak çok güzel, bunca yıl sonra bizleri unutmadığınızı gösterdiniz, hepimizi onurlandırdınız, duygulandırdınız. Ziyaretimize gelerek de omuz omuza yol yürüdüğümüz, mücadele ettiğimiz yol arkadaşlarımızla bizleri bir araya getirerek büyük bir hayra vesile oldunuz. Allah hepinizden razı olsun dediler.

Yapılan sıcak, samimi ve duygu dolu sohbetlerin ardından Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kurucu üyelerimize hediyelerini ve şükran plaketlerini sundu.

Program, fotoğraf çekimi, yenilen yemek ve kurucu üyelerimizin uğurlanmasının ardından sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe