Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Şahin, “Bayramın emeğini, bilgisini ve tecrübesini ortaya koyarak çalışan, üreten, Türkiye’nin büyümesinde önemli rol üstlenen işçi ve işverenlerimize hayır ve bereket getirmesini diliyorum.” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, "Yaşadığımız bütün tartışmaları, çözüm bekleyen sorunları ve gerilimleri aşma noktasında toplumsal dayanışma ve hoşgörü yeteneği de önemli bir rol oynamaktadır. Milli ve dini hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, diyalog; uzlaşı ve hoşgörü niyetlerinin hayata geçirilmesi için çok önemli fırsatlar sunmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları kaydetti: 
Covid-19 salgını sadece bireylerin fiziksel sağlığını etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda toplumun psikolojik sağlığını ve refahını da etkiledi. İnsanlık olarak arz ve talep şokunun aynı anda yaşandığı, hiç tecrübe edilmemiş bir tür krizle karşı karşıya kaldık. Bu süre içerisinde başta sağlık personelleri olmak üzere toplum olarak ciddi mücadeleler verildi, telafisi olmayacak bedeller ödendi. Hayatını kaybedenlerin acısı uzun yıllar herkesin yüreğinde derinden hissedilecektir. Her birine Yüce Mevla’mdan rahmet diliyorum.

Çok şükür alınan tedbirler, sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere tüm görevlilerin fedakarlıkları ve halkımızın sağduyusu sayesinde salgına karşı başarıyla mücadele edildi. Bilim adamlarına ve hayatı pahasına pandemi ile mücadele eden sağlık çalışanlarına, rafları boş bırakmayan gıda sektörü çalışanlarına sonsuz şükran ve minnet borçluyuz. 

Tüm kesimler el-ele vererek akıl ve güç birliği yapmalıdır
Her kriz ortaya çıkardığı ağır sorunların yanında fırsatlar da sunar. Bu bakımdan, pandemi sonrası oluşacak yeni ekonomide ve çalışma hayatında gelir ve istihdam kayıpları olmaması hedefinin yanında, Türkiye’nin bütün dünyanın yaşadığı bu krizden avantajlı çıkabilmesi kamu-özel kesim, işçisiyle işvereniyle, sendikalarıyla, meslek kuruluşlarıyla tüm kesimler el-ele vererek akıl ve güç birliği yapmalı, daha fazla rol almalı ve denetim mekanizmaları oluşturularak etkin bir şekilde çalıştırılmalıdır.

Teşkilatımıza teşekkür ediyorum
Sendikamız Öz Gıda İş, işkolundaki sendikal örgütlenmelerindeki başarılarına her gün bir yenisini daha ekliyor. Karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen sektörün önemli şirketlerinde başlatmış olduğumuz örgütlenme çalışmalarını başarıyla yürüterek gıda sektörü çalışanlarını sendikamız çatısı altında birleştirmeye devam ediyoruz.

Her geçen gün gelişen ve büyüyen Öz Gıda İş’e önemli katkılar sağlayan teşkilatımızın çabaları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu çabalarınızın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da özveri ile artarak devam edeceğine inanıyorum.

Bu vesileyle, bu anlamlı bayramın değerli teşkilatımız, personelimiz, üyelerimiz, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm Öz Gıda İş ailesinin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum. Kendi özel aracı ile yolculuğa çıkanların trafikte azami dikkat içinde olmalarını, ailelerine büyük acılar yaşatacak kazalara mahal vermemelerini önemli rica ediyorum. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba