Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz' Kutlu Olsun

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz' Kutlu Olsun

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “15 Temmuz, milletimizin tarihte yaşadığı en büyük ihanet olarak hala hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır. Yaşattığı acı ile her birimizde sayısız hatıra bırakan, kelimeler ile tarif edilemeyen ve tarihimizde benzeri olmayan menfur bir girişimdir” dedi.

O gece demokrasiye ve ülkesine sahip çıkan milyonlarca vatandaşımız ay yıldızlı bayraklarını dalgalandırarak terör çetesine, onun destekçisi ve hamiliğini yapan dış güçlere karşı verilebilecek en güzel cevabı verdi diyen Şahin; O gece kâbus dolu, dehşet bir geceydi. Allah bir daha milletimize böyle geceler, böyle hainlikler göstermesin” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimimin 5. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Her birimizde sayısız hatıra bırakan bu ihanet, kelimeler ile tarif edilemeyen ve tarihimizde benzeri olmayan menfur bir girişimdir. Üzerinden 5 yıl geçti ama, kulakları sağır eden patlama ve bombalama sesleri, feryatlar, haykırışlar, salalar hâlâ kulağımızdan, vurulan insan görüntüleri hafızamızdan çıkmadı. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla meydanları dolduran halkımız ve kahraman güvenlik güçlerimiz destan yazdı. Bu direnç karşısında gözü dönen terör örgütü mensupları geceden sabaha kadar 251 vatandaşımızı şehit etti, 2 bin 193 vatandaşımızı da yaraladı.

İyi ile kötünün, doğru ile yanlışın mücadelesi hiç bitmedi bitmeyecek
15 Temmuz, Demokrasiye karşı bir kalkışmaydı. Topluma bir ihanetti. Alçaklığın, kalleşliğin ve soysuzluğun zirvesiydi. Ülkeyi işgal etme, parçalama, iç savaş çıkartma sonuçlarını da verebilecek bir saldırıydı.

Maalesef insanlığın dünyaya geldiği tarihten itibaren Habil ile Kabil’le başlayan iyi ile kötünün, doğru ile yanlışın mücadelesi hiç bitmedi bitmeyecek. Birbirine zıt örnekler hep var oldu kıyamete kadar da var olmaya devam edecek. Ne var ki ihaneti yakından tanıyan feraset sahibi milletimiz tarihi tersine çevirerek tüm mazlum milletler içinde yeni bir yol açmış, insanlığa umut olmuştur. Çünkü o gece, bir milletin iradesine nasıl sahip çıkılabileceğini, bir toprak parçasının nasıl vatana dönüştürülebileceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Herkes bilmelidir ki, bu millet tarihinde esaret altına girmemiştir, asla da girmeyecektir.

Liyakati üstün tutmak devlet olabilmenin asli unsurudur
15 Temmuz’un ardından, 50 yıldan beri örgütlenen, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış, ekonomik ve siyasi açıdan güçlenmiş FETÖ’nün Türkiye’de bürokrasi ve askeriye başta olmak üzere tüm alanları nasıl kirlettiği daha net görüldü. Benzer olayların tekrar yaşanmaması için Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmak, hukuka ve demokrasiye inanmak ve korumak gerekir. Hukuka sahip çıkmak, demokrasiyi egemen kılmak, liyakati üstün tutmak devlet olabilmenin asli unsurudur. 

Bu vesile ile Öz Gıda İş Ailesi olarak; birlikte milletimiz ve demokrasimiz için canını ortaya koyan başta sendika üyelerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bu uğurda büyük bir inançla mücadele eden halkımızın 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kutlu olsun.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba