SAFE2FOOD Projemizin 3. Toplantısını Gerçekleştirdik!

SAFE2FOOD Projemizin 3. Toplantısını Gerçekleştirdik!

Ulusal Ajans destekli projemiz, Gıda Sanayi Sektöründe Çalışanların İş Sağlığı, Güvenliği ve Gıda Güvenliği Alanlarında Niteliklerinin Artırılması Projesinin üçüncü toplantısı 7 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirildi.

Pandemi sürecinin bitmemesi sebebiyle online olarak gerçekleştirilen toplantıyı, ev sahibi İtalya’dan IFOA, Slovenya’dan Maribor Üniversitesi, Slovakya’dan Nitra Üniversitesi temsil etti.

Sendikamız Öz Gıda İş adına ise Projeler ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf, proje uzmanlarımız Sinan Özenç Dalgıç, Ekin Mutlu ve stajyerimiz Aybike Köksal toplantıya katılım sağladı.

En son yapılan toplantıdan bu yana sürdürülen faaliyetler değerlendirildi ve diğer ortakların etkin katılımıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Maribor Üniversitesi’nin hazırlamış olduğu Güvenli Çalışma, Güvenli Gıda, AB’de Gıda Güvenliği ve İyi Hissetmek/Sağlıklı Beslenme konularını kapsayan dört farklı eğitim modülü ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Proje çıktılarımızdan olan “e-öğrenme platformu” içeriğine yönelik yapılacak son eklemeler hakkında ayrıntılı bilgi paylaşımı yapıldı. Bilgilerin akılda kalıcılığını artırmak adına, kısa animasyon videoları ile ardından bu animasyonlara yönelik test uygulamasının yapılabileceğine karar verildi. Ayrıca projenin daha fazla insana ulaşabilmesi adına ortakların sosyal medya aracılığı ile daha fazla bilgi paylaşımı yapmaları gerektiği söylenerek, bu hususta düzenli bir plan oluşturuldu.

Toplantı gelecek faaliyetlerin planlanmasının ardından son buldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma