Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat Güven Tazeledi

Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat Güven Tazeledi

Öz Gıda İş Sendikası Gebze Şube Başkanlığımızın Olağan Genel Kurulu, 17 Haziran 2021 tarihinde büyük bir coşku, katılım, heyecan, birlik ve bütünlük içerisinde icra edildi.

Öz Gıda İş Sendikası Gebze Şube Başkanlığı genel kuruluna tek liste halinde giden Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, seçimi yeniden kazanarak güven tazeledi.

Darıca Elite Hotel’de gerçekleştirilen genel kurula Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Yıldız Holding Genel Müdür Yardımcısı Ahmet İnce, Çizmeci Gıda İnsan Kaynakları Müdürü Ayhan Bulut, Bizim Servis Genel Müdür Yardımcısı Mutlu Yılmaz, Unmaş İK Direktörü Tayfun Arkun, Nutricolour Tarım Gıda Fabrika Müdürü Halil Karabulut, Öz Petrol İş Sendikası Genel Başkanı Kudret Örgel, Hak İş Kocaeli İl Başkanı Şerafetin Koç, Sivil Memurlar Sendikası İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Oğuz Durkut, Merkez Hastaneleri Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Ezgi Yılmaz, Lastik İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Özay Bektaş, Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya, Eğin Tur Genel Müdürü Hüseyin Aysan, Teşkilatımızın Şube Başkanları, Kadın Komitesi Başkanlarımız, delegelerimiz, üyelerimiz ve çok sayıda misafirimiz katıldı.

Şube Genel Kurulumuz, divanın oluşturulmasıyla başladı. Delegelerin önerisiyle kongreyi yönetecek Divan Kurulu; Divan Başkanı Halil Çukutli, Başkan Yardımcıları Hasan Fehmi Bursalı, Aytekin Kaya, Katip Üyeleri ise Tuba Kalaycıoğlu ve Şavaş Başer olarak belirlendi.

Gebze şubemizin 5. Olağan Genel Kurulunda Divan Başkanlığına seçilen Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptığı konuşmada, Gebze eski Şube Başkanımız Mustafa Şahin’in zamansız vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek Allah’tan rahmet diledi. Çukutli ayrıca, pandemi nedeniyle ülkemizin içinden geçtiği sıkıntılı süreci ve yakın coğrafyamızda yaşanan olayların yaratacağı sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin sendikamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diledi.

Genel Kurul’un açılış konuşmasını yapan Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, salonu dolduran delegelere ve misafirlere hitap etti.

İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye gelerek çalışma hayatının ve işkolumuzun sorunlarına dikkat çeken, beraberinde çözüm önerilerini sunan ve geleceğe dair projeksiyonlar ortaya koyan Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, 5. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Genel Kurula hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin ise; Gebze Şube Genel Kurulu’nun başta emek hareketine, Öz Gıda İş'in mücadelesine ve ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti.

Dünyada ve bölgede yaşanan çalkantılarla sarsılan küresel düzenin corona virüsü salgınıyla çok daha derin sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını ifade eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, dünya ölçeğinde yaşanan bu sarsıntılardan Türkiye’nin de önemli oranda etkilendiğini kaydetti.

Şahin konuşmasının devamında, "Dünyaya ve Türkiye'ye baktığımızda içinde bulunduğumuz günlerde, hepimizi yakından ilgilendiren olaylarla karşı karşıyayız. Çok rahat değiliz sıkıntılı günler geçiriyoruz ve geleceğimizin ne olacağı konusu ile ilgili olarak düşündüğümüzde çok ta ümit var olamıyoruz" dedi.

Yaşanan pandemi sürecinde insanın insanla temasına neden olacak işlerin durma noktasına geldiğini hatırlatan Şahin, “Meselâ, fabrikaların neredeyse her tür ekonomik faaliyeti durmuş, küresel tedarik zinciri bozulmuş; sadece sağlık, gıda, iletişim gibi temel hizmet veren işkolları ve belirli temel ürünleri üreten sektörler ile online uzaktan hizmet veren ve evlere servis yapan işletmeler faaliyetine devam edebilmişlerdir. Bütün bu gelişmeler, küresel ölçekte dünyayı ve münferiden ülkeleri, büyüme, dış ticaret, istihdam bakımından önemli ölçüde etkilemiştir. Bu durumdan işletmesi kapanma durumunda kalan işverenler, esnaf ve zanaatkârlar, kendi başına çalışanlar ile işini ve gelirini kısmen ya da tamamen kaybetme durumunda kalan çalışanlar son derece olumsuz etkilenmiştir” diye konuştu.

Örgütlenme ve Eğitim Faaliyetleri Sendikamız İçin Çok Önemlidir
Örgütlenme ve eğitim faaliyetlerimizden de bahseden Şahin, Pandemiden dolayı yüz yüze olan eğitimlerimize bir müddet ara vermek zorunda kaldık ancak önümüzdeki yıldan itibaren salgın tehlikesini atlatabilirsek tekrar başlayabileceğimiz ümidindeyim. Örgütlenme çalışmalarımızın yoğunluğu ise önemli ölçüde artmıştır. Teşkilatımızın özverili çalışması ile Of Çay, Doğuş Çay gibi önemli işletmeler Öz Gıda İş ailesine katıldı, mahkeme süreçleri devam ediyor. Öz Görkey’de ise yaklaşık 4 yıldır süren hukuk mücadelesi sona erdi en kısa sürede sözleşme masasına oturacağız. Florya Gıda da çalışmalarımız devam ediyor, en kısa zamanda buranın da örgütlenmesini tamamlamak istiyoruz. dedi.  

"Sendikalaşma kayıt dışını önler"
Kayıt dışının mutlaka azalması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Kayıt dışının azalmasının yollarının biri de sendikalaşmanın artması ve önünün açılmasıdır. Ama Türkiye’de hala sendikalaşma %14,40 oranında. 14.071.096 işçiye karşı 2.069.476’sı sendikalı var. Yüzde 85,6’sı maalesef sendikasız. Sendikanın olduğu işyerinde kayıt dışı olmaz” dedi.

Mevsimlik İşçilerimizin Sorunlarını Duymayan Kalmadı
5620 sayılı yasa ile mağdur olan kadrosuz, geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarını Cumhurbaşkanından, ilgili bakanlıklara kadar gitmediğimiz, aşındırmadığımız kapı kalmadı diyen Şahin, "söz konusu işçilerin sorunlarını duymayan kalmadı. Sayıları 22.000’i bile bulmayan, mevsimlik ve geçici işçisine yapılan bu zulmü anlayamıyorum" dedi.
Yeni seçilecek yönetime yapacakları bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar dileyen Şahin, "İnşaallah Rabbim birlikte güzel hizmetler yapmayı nasip eder. Kongremiz başta sizler olmak üzere işçi arkadaşlarımıza, Hak-İş'e, Öz Gıda-İş'e, teşkilatımıza ve ülkemize hayırlar getirsin. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum" dedi.

Sonrasında, Hak-İş Kocaeli İl Başkanı Şerafettin Koç kongreyi selamlayıp kurulumuzun sonunda oluşacak yeni yönetime iyi temennilerini iletti. Ardından kürsüye sırasıyla Kadın Komitesi Başkanı Özgül Terzioğlu, Delegelerimiz Arslan Tuncay, Alaattin Önder, Murat Köse ve Mesut Yılmaz söz alarak Şube Genel Kurulunun Türk sendikal hareketine hayırlı olmasını dileyip kısa bir konuşma yaptılar.

"Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat güven tazeledi"
Yapılan seçim sonucu, Gebze Şubemizin mevcut başkanı Ramazan Gülpolat güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanı oldu. Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Cemal Öztürk, İbrahim Otlak, Özcan Seyrekbasan ve Mesut Yılmaz seçildiler.

Kongre yapılan fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma