​Gıda üretim ve dağıtım sektörü çalışanları da öncelikli aşı programına dahil ediliyor

​Gıda üretim ve dağıtım sektörü çalışanları da öncelikli aşı programına dahil ediliyor

Gıda sektörünün tüm çalışanları ve değerli üyelerimiz,

Sizin de bildiğiniz üzere ülkemizde ilk Covid 19 vakasının görülmesinin üzerinden 15 ay gibi bir süre geçti. Bu süre içerisinde başta sağlık olmak üzere, ulaşım, gıda üretim ve dağıtım işlerinin yaşamımızın sürdürülebilmesinde önemli işlevi bulunduğu şüphesiz görülmüştür.

Kamuoyunun da bildiği üzere, gıda tedarik zinciri dünyayı etkisine alan kriz boyunca çok önemli bir sınav vermiş, bundan da başarıyla çıkmıştır. Sokağa çıkma yasağına rağmen ülkemizde gıdaya erişimde sorun yaşanmamış, market rafları ve sofralar asla boş kalmamıştır. Türk gıda sektörü, salgının ilk başladığı günlerden itibaren tedarik zincirini çeşitlendirmek adına adımlar atmaya başlamıştır. Hastalığın ülkemize de sıçramasıyla birlikte çalışanların ve tüketicilerin sağlığı daha ön plana çıkmış, salgının gıda tedarik zincirinin devamlılığını etkilememesi adına gereken tüm önlemler alınmıştır.

Sendikamız Öz Gıda İş salgının başından beri, en temel ihtiyaç olan gıdanın ham madde tedarikinden üretimine, lojistiğinden perakendesine kadar çalışanların korona virüse karşı acilen koruma altına alınması gerektiği ile ilgili defalarca girişimde bulunmuştur.

En son, Cumhurbaşkanlığımız nezdinde yaptığımız girişimlerimiz ve Sağlık Bakanına hitaben yazdığımız mektup ile Türk gıda sektörü ve çalışanlarının gelecekte de vatandaşlarımıza sürdürülebilir, kaliteli ve hesaplı ürünler sunmaya devam etme konusunda kararlı olduğunu, ancak, üretimden satışa kadar gıda üretim zincirinde görev alan sektör çalışanlarının bu zorlu dönemi sağlıkla geçirebilmeleri için Covid-19 aşı uygulamalarında ikinci öncelik grubundan birinci öncelik grubuna alınmaları gerektiğini anlatmıştık.

GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ

Nihayet Öz Gıda İş’in aşılama takvimi kapsamında öncelikli aşılanacaklar arasına gıda üretim çalışanlarının da dahil edilmesi için yaptığı girişimler sonuç verdi.

Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca yaptığı basın açıklaması ile, 11 Haziran 2021 tarihinden itibaren gıda üretim ve dağıtım sektörü ile kafe, lokanta ve restoran çalışanlarının da aşı öncelik grubuna dahil edileceğini açıkladı. 

Katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a Tüm Gıda Sektörü çalışanları, üyelerimize adına gönülden teşekkür ederiz

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma