ÖZGÖRKEY ’de MUTLU SON

ÖZGÖRKEY ’de MUTLU SON

ÖZGÖRKEY Otomotiv Turizm Gıda San. Ve Tic. A.Ş. işyerinde yaklaşık 4 yıl evvel başlattığımız örgütlenme çalışmamız yasal çoğunluğa erişmiş, akabinde bakanlığa müracaat yapılarak tespit almamızla neticelenmiştir.

ÖZGÖRKEY işvereninin tespite itirazı sonucu konu mahkemeye taşınmış ve süreç bugüne kadar devam etmiştir. Bu günkü mevcut durumda dosyamız Yargıtay’da beklemektedir.

ÖZGÖRKEY işverenimiz ile bu süreçte birkaç kez bir araya gelinmiş ve sürecin daha fazla uzamasının hiç kimseye yararı olmayacağını, karşılıklı iyi niyet çerçevesinde konuşarak ve masada bu konunun uzlaşı ile daha kolay çözülebileceği kanaati oluşmuştur.

Bu çerçevede 09 Haziran 2021 tarihinde ÖZGÖRKEY işverenliği yetkililerince bir dilekçeyle Yargıtay’a başvuru yapılarak, İzmir 8. İş Mahkemesinin 2019/166 esas 2019 / 532 karar sayılı kararının kesinleştirilmesi istenmiş yani davadan feragat edilmiştir.

Hem ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI yönetimi hem de ÖZGÖRKEY işyerimizde çalışan Sendikamız üyesi 700 arkadaşımız adına gösterdikleri iyi niyet ve uzlaşı çabasından dolayı ÖZGÖRKEY işverenimize teşekkür ederiz.

Bundan sonra sayılı günler içerisinde Toplu iş Sözleşmesi düzenine geçilecektir.

HEDEFİMİZ
İlgili tüm tarafların kazanacağı karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörü ile güven içerisinde çalışacağımız ortamı inşa ederek hem Özgörkey işyerimizi layık olduğu yere taşımak hem de çalışan sendikamız üyesi arkadaşlarımızın emeklerin karşılığını aldıkları ortamı tesis etmektir.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Haziran 2021 Çarşamba