Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Genç nesiller hedeflerini hep yüksek tutmalı geleceğe güvenle bakmalıdır’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Genç nesiller hedeflerini hep yüksek tutmalı geleceğe güvenle bakmalıdır’

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919'un, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin yakıldığı bir destan olduğunu ifade eden Şahin, 19 Mayıs 1919 tarihinin, esarete mahkûm edilmek istenen Türk milletinin özgürlük mücadelesinin başlangıcı olduğunu dile getirdi.

Büyük Önder'in Samsun'da yaktığı bağımsızlık ateşinin, umutsuzluk içerisindeki Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden yer almasının ilk adımı olduğunu vurgulayan Şahin, mesajının devamında şunları söyledi.

“Yeniden dirilişimizin sembolü olan bağımsızlık mücadelemiz bu tarihten sonra vatan topraklarının her köşesine hızla yayılmıştır. Tarihimizin akışın değiştiren bugünden sonra milletimiz adeta birbirine kenetlenmiş, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı yazarak Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.

Yokluklar içerisinde, büyük bedeller ödenerek kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlerimize emanet edilmiştir. Büyük Önder Atatürk, 'Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız' diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.

Ülkesini seven genç nesillerden beklentimiz büyüktür. Gençlerimiz hedeflerini hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, gelişmeye, yeniliğe açık, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımlara sahip olarak yetişmeli ve geleceğe güvenle bakmalıdır. Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan bir ülkedir. Bu büyük potansiyeli müreffeh bir geleceğe dönüştürmek bilhassa genç neslin elindedir.

Bu duygularla, Milli Mücadelemizin önderi Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin özgürlüğü için kanıyla, canıyla, emeğiyle hizmet eden bütün şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, gençlerimizin ve üyelerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum"

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı