Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den Ramazan Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den Ramazan Bayramı Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, ‘Ramazan Bayramı’nın maneviyatının herkesi kuşatmasını, hepimizi iyilikte, doğrulukta ve hayırda buluşturmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

"Ramazan Bayramı'nı hep birlikte karşılamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Bayram'ın getirdiği manevi değerlerin; bizleri bütünleştiren sıcak ve samimi duyguların, toplumun tüm kesimlerini kuşatmasını, bu mübarek günlerin birlik ve beraberliğimizi daha da perçinlenmesini diliyoruz.

Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 sebebiyle karantina başta olmak üzere çeşitli tedbirler alındı ve uzunca bir süredir bu tedbirler çerçevesinde yaşıyoruz. Dini bayramların özünde var olan değerlerle, herkese insani sorumluluklarını hatırlatan bir yönü bulunmaktadır. Hepimizin bunun şuuruyla, gönül ve ruh birliği içinde alınan bu tedbirlere harfiyen uyacağımıza yürekten inanıyorum. İnşallah bu tedbirlerin sonu selamete çıkar da hayatımızda kaybolan değerlerin ardından yeniden mutlu bayramlara kavuşuruz.

Devletin dengeleyici ve koruyucu rolü egemen olmalı

Ülkemizin çalışma yaşamı dinamik bir alanı oluşturmaktadır. Pandemi nedeniyle çalışma yaşamında karşı karşıya kalınan sorunlar ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yansıması olarak geniş bir kesimi etkilemektedir. Çalışma yaşamındaki sorunlar karşısında devletin dengeleyici ve koruyucu rolü egemen olmalı, iktisaden dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama koşullarının iyileştirilmesine devam edilmelidir. Çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.

Kudüs’te yaşanan zulmü lanetliyorum

İsrail devleti tüm dünyanın gözü önünde Filistin topraklarında sadece savaş suçu işlemiyor, insanlığa karşı suç işliyor ki bunlar uluslararası hukuka göre büyük suç sayılmaktadır. Nitekim İsrail’in ayrımsız ve orantısız güç kullanmak suretiyle yaptığı saldırılar neticesinde 9’u çocuk olmak üzere 43 şehidimiz, 300’den fazla yaralımız var. Saldırılarda Filistinli kardeşlerimizden şehit olanlara yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

İsrail devleti, İslam’a ve Müslümanlara olan düşmanlığını bir kere daha açıkça ortaya koymuştur. Bir an önce Filistinli sivillerin şehit edildiği, yaralandığı bu alçakça saldırıların derhal durdurulması için somut etkili girişimlerde bulunulmalıdır. Buradan bir kez daha Kudüs’te yaşanan zulmü lanetliyor, hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'da, Gazze’de çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiği saldırılarını şiddetle kınıyoruz.

Bu düşüncelerle, işçisi, memuru, emeklisi, çiftçisi, esnafı ve işvereni ile yaşadığımız tüm sorunların aşıldığı, demokrasi kültürünü benimsediğimiz, huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde kucaklaştığımız, insan onuruna yaraşır iş imkanlarını yaygınlaştırdığımız yarınlar diliyor, başta emeği ile geçinenler olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını yönetim kurulum adına kutluyor, şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma