CUMHURİYETİMİZİN 94. YILINI KUTLUYORUZ

CUMHURİYETİMİZİN 94. YILINI KUTLUYORUZ

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet ŞAHİN, “Öz Gıda-İş Sendikası olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşanan sorunlara rağmen demokrat, gelişmiş, üretken ve zengin bir Türkiye, en büyük idealimiz olmaya devam edecektir” dedi.

Şahin, Cumhuriyetin ilanının 94. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Millet olarak büyük bir zafere ulaştırdığımız kutlu milli mücadelemizi yeni, güçlü bir devletle taçlandırışımızın üzerinden 94 yıl geçti.

Cumhuriyet ilanı yalnız Türk ulusu için değil, geri bırakılmış tüm uluslar ve medeniyet tarihi için de üzerinde dikkatle durulmaya değer bir devrimdir. İstiklal Harbi’nin bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yokluklar, imkânsızlıklar içinde sevk ve idare edilmesi ile kazanılan büyük zafer sonrasında Cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin tecelli ettiğinin en açık göstergesidir.

Ülkemizin yakın tarihine bakıldığında defalarca millet iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını gördük, Özellikle milli iradeye yapılan darbeler neticesinde ülkemiz demokrasi ve kalkınma yolunda ciddi oranda sekteye uğradı. 

Bütün olumsuzluklara rağmen, ülkemiz bugün bölgesinde demokrasisiyle, kültürüyle, hukuk devleti kimliğiyle, bölgesel gücü ve birikimiyle örnek bir ülke olması gerekir. Öz Gıda-İş Sendikası olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yeter ki gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkına varalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Hiçbir zaman karamsarlığa kapılmayalım.

Bu vesile ile başta Öz Gıda-İş üyelerinin ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, eşsiz fedakârlıklarıyla bu toprakları vatan yaparak milletimizin gönlünde ölümsüzleşen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Ekim 2017 Cuma