Genel Başkanımız Mehmet Şahin: "Çanakkale zaferi, bütün ümmetin direniş destanıdır"

Genel Başkanımız Mehmet Şahin:

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çanakkale Deniz Zaferinin sadece Türkiye değil, dünya tarihine de yön veren birçok kahramanlıkların yaşandığı şanlı bir zafer olduğuna dikkati çekerek, " İslâm’ın bayrağının yere düşmemesi için dünyanın dört bir tarafından Çanakkale’ye koşan genç, yaşlı, erkek, kadın bütün ümmetin müştereken verdiği bir direniş destanıdır” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin Çanakkale Deniz Zaferinin 106. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Kahraman Türk ordusunun Çanakkale Cephesi'nde verdiği mücadele yalnızca Türk tarihinin değil bütün dünya tarihinin akışını etkileyecek derece önemlidir. Bu cephede alınan galibiyet dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş ve yüce Türk milletinin belirleyici ve yönlendirici gücünü bir kere daha gözler önüne sermiştir.

Türk Milletinin Çanakkale'de kazandığı bu zafer dünyaya akıllardan silinmeyecek şekilde kazınmıştır. Çağlara hükmeden, nesilden nesillere aktarılacak bir umudun, imanın, hürriyetin mücadelesi olan Çanakkale zaferi, sadece cephe hattındakilerin değil, cephe gerisinde kalanların da savaştığı bir kahramanlık destanıdır. Şehitlerimizin bu vatansever tutumları sayesinde bugün bu eşsiz topraklarda bağımsız bir şekilde hayatımızı sürdürmekte ve şehitlerimizi daima minnet ve şükranla anmaktayız.

Mukaddes vatan toprakları için, canlarını seve seve vererek; bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mart 2021 Perşembe