Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Teknikleri ve Kişisel Gelişim Eğitimlerimizin 2. Ankara’da yapıldı

Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Teknikleri ve Kişisel Gelişim Eğitimlerimizin 2. Ankara’da yapıldı

Sendikamız tarafından düzenlenen “Toplu İş Sözleşmesi Prosedürü ve Kişisel Gelişim” Eğitim Programı’nın ikincisi 23-24-25 Şubat 2021 tarihlerinde sendikamız genel merkezinde gerçekleştirildi.

Eğitimin açılış toplantısında; Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Ankara Şube Başkan Yardımcılarımız İlhan Öztürk, Gencay Demir, Erhan Coşkun, Fatih Öztürkten, Bursa Şube Başkan Yardımcılarımız, Nihat Kirezci, Özkan Ceyhan, Mehmet Birinci, Çorlu Şube Başkan Yardımcılarımız, Gökhan Yıldırım, Mehmet Selim Eryavuz, İstanbul I Nolu Şube Başkan Yardımcılarımız, Mustafa Çiçek, İsmail Akbulut, Karaman Şube Başkan Yardımcılarımız Süleyman Şahan, Mehmet Tekin, Adem Kara, Ahmet Türedi, Sakarya Şube Başkan Yardımcımız Hüseyin Özkan, Rize Şube Başkan Yardımcımız Fatih Kandemir, Çaykur Araklı Temsilcimiz Mustafa Çebi, Çayeli Temsilcimiz İdris Doğru, Kemalpaşa Temsilcimiz Enis Karabacak, Cumhuriyet Temsilcimiz Hasan Karamahmutoğlu, Taşçılar Temsilcimiz Rıfkı Çolak, Ambarlık Temsilcimiz Sami Türüt, 100. Paketleme Temsilcimiz Kazım Öksüz ve Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci yer aldı.

Program, Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafeye uygun bir şekilde düzenlenen salonda gerçekleştirildi.

Sendikal mücadelenin en önemli bireylerisiniz
Eğitim Programının açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Sendikamız tarafından gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşme Prosedürü ve Kişisel Eğitim Programı’nın İkincisinin yapıldığını belirterek, “Eğitim Programının en önemli örneklerinden birini daha bugün sizlerle birlikte yaşıyor olmak çok anlamlı ve değerli. Sizler geleceğin sendika başkanları adaylarımız olarak buradasınız. Öz Gıda İş’in erdemli sendikal mücadelesinin en önemli bireylerisiniz, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

1.Gün Eğitimi

Toplu İş Sözleşmesi ve Süreci
Konuşmalardan sonra sözü alan Eğitim Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan tarafından, eğitim programının birinci gününde “6356 Sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Prosedürü, Toplu İş Sözleşmesinde Müzakere Teknikleri, Tespit, Yetki, Çağrı, Arabulucu, Yüksek Hakem Süreci, Grev, Lokavt ile Ülke ve Sendika Barajı konularında kapsamlı bir eğitim verildi. Katılımcılar toplu iş sözleşmesi süreci ve karşılaştıkları sorunlarla ilgili sorular yönelttiler. Erdoğan, tüm soruları cevapladı ve katılımcıları önemli detaylar hakkında bilgilendirdi.

2. ve 3. Gün Eğitimi

Şube başkan yardımcılarımız ve temsilcilerimiz için benzersiz bir deneyim oldu
Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Ceren Cebeci tarafından Kişisel Gelişim Eğitimi başlığı altında iki gün süren eğitim süresince; “Temsil Gücünün Kazanılması, Katılımcıların güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti, Kurumsal aidiyet nedir, neden önemlidir?, özgüven ve motivasyon geliştirme, temsil yetkinlikleri geliştirmek, İlgi çekici bir eğitim ya da sunum programı nasıl hazırlanır?, yetişkin katılımcılar sunumdan - eğitimden ne bekler?, sunum uygulama, koçluk çalışmaları, katılımcılarla uygun ilişki ve iletişim, güven oluşturma, İsim hafızası geliştirme çalıştırmaları, filtresiz ve etkili dinleme, zor katılımcılarla başa çıkabilme, iletişimde interaktif etkileşim, geri bildirim almak ve vermek neden önemlidir?, anlaşmazlık durumlarında doğru iletişimle kendini doğru ifade edebilme, beden dili, mikro ve makro mimiklerin kullanımı, sahneyi doğru kullanma, heyecan ve sahne korkusuyla başa çıkabilme, ani gelişen durumlarla başa çıkabilme, Türkçeyi doğru kullanma, ses ve nefes teknikleri, vurgu, tonlama, artikülasyon becerileri” konularında yapılan sunum ve beraberinde sahnede yapılan birebir uygulamalar, şube başkan yardımcılarımız ve temsilcilerimiz için benzersiz bir deneyim oldu. Cebeci, eğitim sonunda katılımcıların kendisine yönelttiği soruları cevaplandırarak sunumu tamamladı.

Genel Yönetim Kurulu Üyelerimiz programa katıldı
Eğitimin 3. gününde il dışından gelerek programa katılan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu ve Abdulhalik Damar, Şube Başkan Yardımcılarımız ile bir araya geldi.

SENDİKA LİDERLERİ YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Şube başkan yardımcılarımız ile eğitim, sendikal ve çalışma hayatı üzerine bir süre sohbet eden Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “yapılan bu eğitimler ile donanımlı, nitelikli ve özgüveni yüksek geleceğin sendika liderlerini yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

TOPLUMUN HER KADEMESİNDE DAHA FAZLA YER ALMANIZI İSTİYORUZ
Eğitimin hayırlı olmasını temenni ederek ve başarı dileklerini ileten Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli, “Teşkilatımıza yönelik birçok önemli proje ve faaliyetleri birer birer hayata geçiriyoruz. Bugün burada aldığınız eğitimler ile sizlerin daha çok güçlenmesini, sendikal mücadelede, çalışma hayatında ve toplumun her kademesinde daha fazla yer almanızı istiyoruz” diye konuştu.

KATILIMCILAR MEMNUNİYETLERİNİ İFADE ETTİLER
Program sonunda eğitim ile ilgili görüşlerini aldığımız katılımcılar şunları söyledi:

Çaykur 100. Yıl Çay Paketleme Fabrikası Baş Temsilcisi Kazım Öksüz;
“Kendi açımdan eğitimin çok faydalı ve verimli olduğunu düşünüyorum. Buradan aldığımız bilgi, birikim ve deneyimleri işyerine döndüğümüz zaman arkadaşlarımıza aktarıp daha faydalı olacağımız kanaatindeyim.

Ankara Şube Başkan Yardımcımız Gencay Demir;
“Hem bilgi planlaması hem de bilgi aktarımı açısından fazlasıyla verimliydi. Başta Genel Başkan ve Yardımcıları olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

Ankara Şube Başkan Yardımcımız ve ESK Sorumlumuz İlhan Öztürk;
“Eğitimden önceki İlhan Öztürk ile eğitimden sonraki İlhan Öztürk arasında özgüven ve kendimi ifade edebilme anlamında inanılmaz bir fark olduğunu söyleyebilirim. Çok faydalı bir eğitim oldu teşekkür ederim” diye konuştu.

İstanbul I Nolu Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Çiçek;
“Eğitim bizlerin kişisel gelişimi açısında çok önemli. Çalışma hayatında bizi bir ileri seviyeye taşıyacağına inandığım bu eğitimin bizleri daha da olgunlaştırdığını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çorlu Şube Başkan Yardımcımız ve Algida İşyeri Baş Temsilcimiz Gökhan Yıldırım;
“Eğitimimiz çok güzel gidiyor, bugün 3. günümüz, ilk gün toplu iş sözleşmesi süreci ve mevzuat hakkında bilmediğimiz konuları öğrendik. İkinci gün kişisel gelişim ve iletişim konusunda çok keyifli, iyi bir eğitim aldık. Teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara Şube Başkan Yardımcımız ve Adana Marsa İşyeri Baş Temsilcimiz Fatih Öztürk’ten;
“Gerçekten çok faydalı bir eğitim süreci geçirdik. Bu ve benzer eğitimler sayesinde kendimizi çok geliştiriyoruz. Bilhassa edindiğimiz tecrübe, bilgi ve donanım açısından üyelerimizi layıkıyla temsil ediyoruz. Bu eğitim serisinin devamını diliyoruz” temennisinde bulundu.

Eğitim programına katılan Şube Başkan Yardımcılarımız ve Temsilcilerimizin tamamı memnuniyetleri ifade ederken bu ve benzer eğitimlerin devamını talep etti.
Günün sonunda tüm katılımcılara Katılım Sertifikası Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından verildi. 

Sertifika töreninden sonra eğitime katılan tüm katılımcılarla toplu fotoğraf çekildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından sendikamız genel merkezinde yapılan eğitim programı başarıyla tamamlandı.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma