Genel Başkanımız Mehmet Şahin: '2021 Yılının tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve bolluk içinde geçmesini temenni ediyorum'

 Genel Başkanımız Mehmet Şahin: '2021 Yılının tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve bolluk içinde geçmesini temenni ediyorum'

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, "Yeni yılın, üyelerimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2021 yılının tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve bolluk içinde geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Etkileri tüm dünyaya yayılan, insanlık hayatında derin izler bırakan, dünya tarihinin en ilginç ve zor bir yılını daha geride bırakıyoruz. Şüphesiz 2020’nin en önemli olayı Covid-19 salgınıydı. Bu salgın sonucunda hızla ortaya çıkan yüksek vaka ve ölüm sayıları önce ekonomik ve sosyal hayatta kısmi sınırlamaların getirilmesine neden olmuş; sonrasında ise insanlık tarihinde görülmemiş sınırlamalar gelmiştir. Bütün bu gelişmeler, küresel ölçekte dünyayı ve münferiden ülkeleri, büyüme, dış ticaret, istihdam bakımından önemli ölçüde etkilemiştir. Bu durumdan işletmesi kapanma durumunda kalan işverenler, esnaf ve zanaatkârlar, kendi başına çalışanlar ile işini ve gelirini kısmen ya da tamamen kaybetme durumunda kalan çalışanlar son derce olumsuz etkilenmiştir.

Zaten, kriz aşıldıktan sonra da hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı, “yeni normal” olarak nitelenen yaşamın her alanında köklü yapısal değişimler yaşanması beklenirken, ortaya yeni bir ekonomik yapı ve çalışma hayatı çıkacaktır.

Bütün bu olumsuzluklar kendimizi zaman zaman çaresiz ve umutsuz hissetmemize sebebiyet verse de bir taraftan da aslında hayatın anlamını daha etraflıca değerlendirme fırsatı verdi. Ne kadar fazla şeye sahip olduğumuzu bizlere fark ettirdi. Elimizdekilerin kıymetini daha fazla anlamaya başladık. İnşallah 2021 yılı ekonominin şaha kalktığı, salgının bittiği, çalışanların haklarının korunduğu, iş kazalarının ortadan kalktığı, işsizliğin son bulduğu ve karşılıklı diyalog ortamının güçlendirildiği bir yıl olur.

Asgari Ücrette çalışanı memnun edecek bir sonuç çıkmamıştır
2021 yılı için net 2.825,90 lira olarak belirlenen asgari ücret beklentileri karşılamamıştır. Yapılan görüşmelerde ne yazık ki yine asgari ücretli çalışanı memnun edecek bir sonuç çıkmamıştır. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünün bir an önce hafifletilmesini ve insan onuruna yaraşır bir seviyede, işçinin ailesiyle birlikte geçinebileceği miktarda olması sağlanmalı ve işçi kesiminin taleplerini etkin bir şekilde ortaya koyabilmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı tüm işçi konfederasyonlarını içeren bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

İslam Beldelerinde sürmekte olan acı ve gözyaşının son bulması dileğimizdir
Tüm İslam beldelerinde, Uygur Türkleri başta olmak üzere Yemen ve Suriye’de artan baskılar, yargısız infazlar, işkenceler, doğum kontrolü politikalarının son bulması, acı ve gözyaşının bir an önce dindirilmesi, Filistin ve Kudüs üzerinde oynanan oyunların boşa çıkarılması ve Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten, bir an evvel kurtulması öncelikli dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle çalışanlarımızın sorunlarının çözümünde yeni mücadelelere hazırlanılması için heyecan ve azimle çalışmalarımızı sürdüreceğimizi belirtir, 2021 yılının başta üyelerimiz olmak üzere, tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve bolluk içinde geçmesini temenni ediyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 31 Aralık 2020 Perşembe