İçişleri Bakanlığı'ndan yeni Koronavirüs genelgesi: Sendikaların etkinlikleri 1 Mart 2021'e kadar ertelendi

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni Koronavirüs genelgesi: Sendikaların etkinlikleri 1 Mart 2021'e kadar ertelendi

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine “Covid-19 Salgını” konulu ek genelge gönderdi. Genelgede Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yılbaşına ilişkin açıkladığı sokağa çıkma kısıtlamaları yer alırken; sendikaların yapacağı genel kurul ve etkinliklerin 1 Mart 2021'e kadar ertelenmesine ilişkin karar da yer aldı. 

"Covid-19 Salgını" konulu ek genelgede; avukatların seyahat iznine ilişkin "Yargısal görevlerin icrası gereği avukatların özel araçlarıyla şehirlerarası seyahatlerine de izin verilecek." denildi. 

Sendikaların yapacağı genel kurul ve etkinlikler de ertelendi
Genelgeye göre; sendikalarla ilgili, "Daha önce illere gönderilen genelge ile 1 Mart 2021 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatiflerde genel kurul dahil etkinlikler ertelenmişti. Bu kapsama sendikaların yapacağı genel kurul dahil etkinlikler de eklendi. Şartlandırılmış havalandırma sistemi olmayan konaklama tesislerinde mekanik havalandırma/klima sistemlerine UV filtre takılacak, bakımlarının düzenli ve sık yapılması sağlanacak." kararı yer aldı. 

Kaynak: T24
 
Yayımlanma Tarihi: 17 Aralık 2020 Perşembe