Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 'Atatürk’ü bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 'Atatürk’ü bir kez daha özlem ve rahmetle anıyoruz'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 82. yıl dönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının yıl dönümünde bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin mesajında şunları kaydetti:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bırakmış olduğu bu kutsal emaneti geleceğe taşımak, uğruna büyük bedeller ödenen vatanımıza ve bağımsızlığımıza her koşulda sahip çıkmak, sonsuza dek yaşatmak ve yüceltmek birey olarak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk milletinin tarih sahnesinden tümüyle silinmek istendiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle taçlandıran Atatürk'ün, milli iradenin hakimiyetini, adaletin tesisini, insan hak ve özgürlüklerinin muhafazasını ve çoğulcu demokrasinin eksiksiz uygulanacağı bir Türkiye kurması ülkemizin modern dünyayla bütünleşmesini ve dönüşümünü sağlamıştır. Bu bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi dünyadaki pek çok bağımsızlık mücadelesine de ilham kaynağı olmuştur.

Büyük bir komutan ve devlet adamı olan Atatürk’ün devlet adamlığını, azmini ve mücadeleci vasıflarını gençlerimize doğru olarak aktarmak zorundayız. Atatürk’ün en büyük ideali, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak kadar millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur. İnanıyorum ki milletimiz, bilhassa gençlerimiz kendilerine bırakılan emaneti ebediyen koruyacak, Cumhuriyetimizin bütün değerlerine sahip çıkacaktır. Bilinmelidir ki, bu büyük başarının arkasında yüzbinlerce şehidimizin, binlerce gazimizin kanı vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü onun şahsında tüm silah arkadaşlarını ve bu toprakları bize vatan kılmak için canını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi sendikam ve yönetim kurulum adına özlem, saygı ve rahmetle yâd ediyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Kasım 2020 Salı