Temsilcilerimize yönelik eğitim programının ikincisi tamamlandı

Temsilcilerimize yönelik eğitim programının ikincisi tamamlandı

Uzaktan yapılan eğitimlerimizin ikinci ayağı 20 Ekim 2020 tarihinde bir önceki eğitime katılamayan Gebze Şubemize bağlı işyerlerimizin sendika temsilcilerine yönelik gerçekleştirildi.  

Eğitimden sorumlu Genel Başkan Yardımcımızı Sultan Murat Karadağ koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimimize Genel Başkan Yardımcımız Abdulhalik Damar, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, Şube Başkan Yardımcılarımız Cemal Öztürk, İbrahim Otlak, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ve Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli’nin yanısıra Gebze şubemizin örgütlü olduğu Besler Gıda, PNS Pendik Nişasta, Gebze Ülker Fabrikası (Reform Gıda) Atlas Gıda Unmaş ve Çizmeci Gıda işletmelerinden toplam 11 Temsilci katıldı.  

Eğitim Programı Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat’ın açılış konuşmasıyla başladı. Sonrasında sözü alan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, “temsilcilerimiz bizim için büyük önem taşıyor, özellikle sendikalarımızın işyeri temsilcileri demokratik, katılımcı ve çağdaş sendikacılığın gelişiminde hayati derecede önemli kişilerdir. Dolayısıyla Genel Merkez olarak temsilcilerimizin daha donanımlı ve daha dinamik olabilmesi için kişisel gelişimlerine katkı sağlamak adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda pandemi nedeniyle uzaktan başlattığımız eğitimlerimiz çeşitlenerek devam edecektir” dedi.

Gebze Şube temsilcilerimize yönelik iki gün süren eğitim programımızın moderatörlüğünü Eğitim Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan yaptı.

Temsilcilerimizin mevzuat bilgisi açısından son derece gerekli olan konuları içerisine alan “işyeri sendika temsilcileri kimdir nasıl seçilir, temsilci olabilmenin temel şartları, temsilcilerin işyerindeki sayıları, temsilcilerin görev süresi, temsilcilerin görevleri, temsilcilerin iş güvencesi, toplu iş sözleşmesi ve toplu iş sözleşmesinden yararlanma” konularına ilişkin sunum yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Ekim 2020 Salı