Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Bilge Kral'ı vefatının 17. yılında rahmetle anıyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Bilge Kral'ı vefatının 17. yılında rahmetle anıyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin 19 Ekim 2003 tarihinde vefat eden “Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'i vefatının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Bosna halkı tarafından “Baba” olarak da isimlendiren Aliya İzzetbegoviç’in sadece Bosna Hersek’in değil, tüm dünyanın gönlünde derin bir iz bıraktığını ifade eden Şahin, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“20. Yüzyılın sonunda Avrupa’nın göbeğinde Bosna-Hersek te unutulmaz bir vahşet sergileyen Sırplara ve olanları film izler gibi seyreden dünyaya karşı efsanevi bir mücadele göstermiştir. Yaşadığı onca zorluklara rağmen, Bosna-Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran, ''Bilge Kral'' Aliya İzzetbegoviç, hayatı boyunca Bosna Müslümanlarının özgürlüğü için mücadele etmiştir.

“Her şeye kadir olan Allah’a yemin ederim ki köle olmayacağız” diyerek Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik eden Aliya İzzet Begoviç'i vefatının 17. yılında şahsım ve sendikam Öz Gıda İş adına rahmet ve özlemle anıyorum.

Basın  Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Ekim 2020 Pazartesi