Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum’

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Giresun’da etkili olan yağışlar sebebi ile meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diledi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar maalesef birçok şehrimizde sel olaylarının yaşanmasına neden olmuştur. Sel olayları en fazla Giresun’da selin vurduğu Dereli ve Yağlıdere ilçe merkezinde olumsuz sonuçlar doğurmuştur. Maalesef bu son sel felaketinde de 2’si jandarma olmak üzere 7 kişinin yaşamını yitirdiğini, kayıp 9 kişinin de arama çalışmalarının sürdüğünü büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.  

Ülkemizde özellikle de Karadeniz bölgesinde zaman zaman yaşanan sel felaketleri maalesef kimi zaman can kayıpları da dahil ağır sosyal ve ekonomik tablolar ortaya çıkarmaktadır. Küresel ısınma sebebi ile özellikle son yıllarda dünya genelinde şiddetli yağışların ciddi düzeyde arttığını gözlemlemekteyiz. Yaşanan bu ve benzeri felaketlerin ve kayıpların, doğal bir afetten çok insan hatasından kaynaklandığı gerçeğini dikkate alarak yapısal sorunların giderilmesi ve altyapı çalışmalarının süratle iyileştirilmesi için gerekli adımların atılması zorunluluktur.

Öz Gıda İş sendikası olarak Başta Giresun’un Dereli ve Yağlıdere ilçelerinde olmak üzere bölgede yaşanan diğer sel felaketlerinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan (c.c) rahmet, yaralanan kardeşlerimize ise acil şifalar diliyoruz. Temennimiz, kayıp olan 9 vatandaşımız için yapılan arama çalışmaların da olumlu sonuçlanmasıdır.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Ağustos 2020 Pazar